Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 november 2004


Nieuwe aanhouding in onderzoek brandstichting Heerde


De politie van de Nw. Veluwe heeft sinds kort het onderzoek naar de bedreigingen van- en brandstichtingen bij de woning van een Heerdenaar, gepleegd in 2003, opnieuw ter hand genomen. Nieuwe aanwijzingen rechtvaardigden deze keuze en inmiddels heeft de politie een 24-jarige verdachte aangehouden.


In maart 2003 hebben twee incidenten van brandstichting in het buitengebeid van Heerde geleid tot een politieonderzoek. In de nachtelijke uren werden molotovcocktails naar de woning een Heerdenaar gegooid. Er ontstond geringe schade, maar de dreiging die hiervan uitging was voor betrokkene en zijn gezin enorm. Het onderzoek heeft geleid tot de aanhouding en veroordeling van twee inwoners uit Nijmegen en Oss (toen 25 en 28 jaar).


Aangezien de politie het vermoeden had, dat mogelijk meer personen bij de misdrijven betrokken waren is de informatie opgeslagen. Onlangs gaven nieuwe aanknopingspunten de politie en het Openbaar Ministerie in Zutphen voldoende aanleiding om het onderzoek opnieuw ter hand te nemen.


Aan het begin van deze week is een 24-jar igejongemanaangehoudendieverdachtwordtvanbetrokkenheidbijdebrandstichtingin2003.Depolitiesluitmeeraanhoudingennietuit.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 52

---- --