PERSBERICHT
KENDRION N.V.

Buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders keurt voorstellen met betrekking tot financiële herstructureringstransactie goed

Kendrion kondigt aan dat in de vandaag gehouden buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders de voorstellen met betrekking tot de financiële herstructureringstransactie zijn goedgekeurd. De vergadering vandaag was een tweede buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders aangezien bij de eerste buitengewone algemene vergadering die op 10 november 2004 werd gehouden het vereiste quorum van 75% van het geplaatste kapitaal van Kendrion niet werd gehaald dat nodig is om rechtsgeldig wijzigingen in de statuten van Kendrion door te voeren. Bij de tweede vergadering van vandaag was geen quorumvereiste van toepassing en werd de vereiste gekwalificeerde meerderheid van 75% van alle stemmen uitgebracht ten gunste van de besluiten. De door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders genomen besluiten omvatten:


- verhoging van het maatschappelijk kapitaal teneinde de aandelenemissies mogelijk te maken in het kader van de financiële herstructureringstransactie;
- verlaging van de nominale waarde van de aandelen tot EUR 0,20 per aandeel;
- de conversie van preferente aandelen in gewone aandelen en het doorhalen van alle verwijzingen naar de preferente aandelen;
- beëindiging van de vrijwillige toepassing van het structuurregime;
- het delegeren van de bevoegdheid tot het uitgeven van aandelen aan de Raad van Bestuur, onderworpen aan goedkeuring van de Raad van Commissarissen, met inbegrip van de bevoegdheid de voorkeursrechten van de betrokken aandeelhouders te beperken of uit te sluiten, tot een datum gelegen achttien maanden na voltooiing van de financiële herstructureringstransactie;
- afschaffing van de huidige prioriteitsaandelen door deze in gewone aandelen om te zetten;
- de introductie van de verplichting tot het doen van een bod op alle uitstaande gewone aandelen bij verwerving van een belang van 30 procent of meer en het in kennis stellen van de Raad van Bestuur indien een belang van 20 procent of meer wordt verkregen; en
- de bevoegdheid van de Raad van Bestuur, onderworpen aan goedkeuring van de Raad van Commissarissen, tot het uitgeven van gewone aandelen teneinde de conversie van preferente aandelen in gewone aandelen te bewerkstelligen.

Deze besluiten stellen Kendrion in staat de financiële herstructureringstransactie te realiseren en Kendrion kondigt haar voornemen aan om door te gaan met de claimemissie van gewone aandelen, waarbij elke twee gewone aandelen het recht geven om in te schrijven op elf nieuwe aandelen, tegen een uitgifteprijs van EUR 0,80 per gewoon aandeel.

Kendrion verwacht dat de "Record Date" voor de toekenning van inschrijvingsrechten dinsdag 30 november 2004 na beurs zal zijn. Op die datum en op dat tijdstip zal elk aandeel Kendrion de houder ervan het recht geven op één inschrijvingsrecht. De aankondiging van de Record Date zal worden gedaan voor beurs op de dag van de Record Date.

Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. is een internationaal bedrijf met circa 3.200 werknemers in 16 Europese landen en Hong Kong.

Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en verleent Kendrion diensten op het gebied van kunststofhalffabrikaten en bevestigingsmaterialen. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 26 november 2004

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:

Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST

Tel: 030 - 699.72.50
Fax: 030 - 695.11.65
Website: www.kendrion.com

Disclaimer

Deze aankondiging is niet bedoeld voor bekendmaking, verspreiding of publicatie, rechtstreeks of middellijk, geheel of gedeeltelijk, in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan. Dit document vormt geen (onderdeel van) een aanbod of uitnodiging tot de koop van of het inschrijven op rechten, aandelen of andere effecten in enig rechtsgebied.

Het aanbod voor de koop van aandelen in Kendrion ingevolge de voorgenomen emissie wordt uitsluitend gedaan on basis van de informatie die is opgenomen in een prospectus dat algemeen verkrijgbaar wordt gesteld in Nederland in verband met die emissie. Het prospectus bevat uitgebreide informatie met betrekking tot de emissie, Kendrion en haar directie, alsmede financiële informatie. Wanneer het prospectus algemeen verkrijgbaar wordt gesteld, kunnen afschriften daarvan kosteloos worden verkregen bij Kendrion of ING Bank N.V. of via de website van Euronext Amsterdam (alleen voor Nederlandse ingezetenen).

De toekenning van inschrijvingsrechten of het aanbieden van nieuwe aandelen kan in bepaalde rechtsgebieden bij wet aan beperkingen onderhevig zijn. Potentiële beleggers dienen zich daarom op de hoogte te stellen van dergelijke beperkingen en deze in acht te nemen.

In het Verenigd Koninkrijk is dit bericht alleen gericht aan personen die beroepsmatig ervaring hebben op het gebied van beleggingen en die vallen onder de definitie van "investment professionals" in artikel 19 (5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2001 (de "Regeling") of die vallen onder de artikelen 43 of 49 (2) van de Regeling of omdat het andere personen betreft aan wie Kendrion anderszins rechtsgeldig een uitnodiging of aanbieding mag doen tot het verrichten van beleggingsactiviteiten in overeenstemming met de Regeling.

Deze aankondiging vormt geen (onderdeel van) een aanbod tot de koop van effecten in de Verenigde Staten. De in deze aankondiging genoemde effecten zijn niet en worden niet geregistreerd ingevolge de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de "US Securities Act") en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of vrijstelling van registratie ingevolge de U.S. Securities Act.

---- --