Gemeente Noordwijk

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR RAADSLID EN OUD-WETHOUDER THEO SWEERS

Bij zijn afscheid als raadslid heeft Theo Sweers (VVD) in de raadsvergadering van 25 november jl. uit handen van wnd. burgemeester Groen een koninklijke onderscheiding ontvangen.

De heer Sweers is vanaf 1990 onafgebroken raadslid in de gemeente Noordwijk geweest. Twee bestuursperiodes, gezamenlijk van 1994 tot 2002, was hij wethouder, waarvan de laatste vier jaar tevens loco-burgemeester. De portefeuille die hij gedurende deze jaren als wethouder beheerde was divers samengesteld met daarin o.a. de beleidsterreinen Openbare Werken, Verkeer, Welzijn en Integraal Veiligheidsbeleid. Een van de meer kleurrijke onderdelen was de bijzondere functie van wethouder Carnavalszaken, waaraan hij met veel plezier inhoud gaf. De laatste jaren van zijn wethouderschap werd zijn portefeuille nog uitgebreid met het onderdeel Financiën.

Na de verkiezingen van 2002 keerde de VVD niet terug in het College van Burgemeester en Wethouders. De heer Sweers nam toen weer plaats in de gemeenteraad.

Onlangs is de heer Sweers verkozen tot voorzitter van de voetbalvereniging Noordwijk, een maatschappelijke functie die hij zelf niet verenigbaar acht met het raadlidmaatschap.

De heer Sweers is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Noordwijk, 26 november 2004

AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 24-11-2004 webmaster@noordwijk.nl