Ingezonden persbericht


Nederlands Sociaal Forum in Beurs van Berlage Amsterdam

Nederlands Sociaal Forum 2004: een andere wereld is mogelijk!

Het eerste Nederlands Sociaal Forum komt eraan! Het Nederland Sociaal Forum wordt dé ontmoetingsplek voor iedereen die zich wil inzetten voor een andere wereld. Het motto is: Een andere wereld is mogelijk, zonder afbraak, oorlog en racisme. Een ander Nederland, nu!

Het Nederlands Sociaal Forum is een uniek samenwerkingsverband tussen tientallen Nederlandse maatschappelijke organisaties en vindt plaats op 26/27/28 november in de Beurs van Berlage, Amsterdam. Actuele informatie is te vinden op www.sociaalforum.nl.

Steeds meer Nederlanders komen in verzet, mensen gaan massaal de straat op omdat ze een andere wereld, een ander Nederland willen. Op het eerste Nederlands Sociaal Forum komen duizenden mensen die willen laten zien dat het in Nederland anders kan. Ze willen een wereld zonder afbraak, oorlog en racisme.

Het evenement vindt plaats in navolging van het Wereld Sociaal Forum (50.000 deelnemers) en het Europees Sociaal Forum. Het Nederlands Sociaal Forum sluit zich hiermee aan bij een beweging die wereldwijd al miljoenen mensen inspireert. Het is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen tientallen Nederlandse maatschappelijke organisaties.

Vrijdag 26 november is de culturele opening van het Nederlands Sociaal Forum. Vanaf 17.30 is er een welkomstdrankje voor bezoekers van het NSF in de Gashouder op het Westergasfabriekterrein. Om 18.30 wordt het stuk 'The Shouting Fence' uitgevoerd. The Shouting Fence wordt opgevoerd door een aantal koren, en speelt zich af rondom de muur die Israël dwars door de bezette gebieden trekt, waarbij de enige manier om te communiceren met vrienden en beminden is te schreeuwen over de muur. Het publiek oefent het eerste half uur mee en maakt onderdeel uit van de voorstelling.

Om 20.00 is de opening van het inhoudelijke programma in de Beurs van Berlage. Het thema is: een andere wereld is mogelijk!

Zaterdag 27 november vindt het programma plaats in de Beurs van Berlage. Er zijn de hele dag, vanaf 10.00 uur, workshops, exposities, een uitgebreide informatiemarkt, debatten over oorlog, milieu, burgerrechten, privatisering, racisme, onderwijs en culturele diversiteit. De dag wordt afgesloten met muziek tot laat in de avond. Zondag 28 november start het programma om 10.00 uur en het wordt om 14.00 uur afgesloten met een actie in het centrum van Amsterdam.