Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, maandag 22 november 2004 vl/mr

STATEN-GENERAAL ORGANISEREN CONFERENTIE
EUROPESE COMMISSIES VOOR LANDBOUW

Op 26 november 2004 organiseren de Eerste en Tweede Kamer een conferentie van de commissies voor Landbouw van de lidstaten van de Europese Unie, van de parlementen van Bulgarije, Roemenië, Turkije en Kroatië en van het Europees Parlement in de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer. Het is de laatste conferentie die de Staten-Generaal in het kader van het Nederlandse Voorzitterschap van de Europese Unie organiseert van de in totaal 9 conferenties.

Aan de bijeenkomst nemen 27 delegaties deel.

Het thema van de conferentie is:"naar een maatschappelijk verantwoord dierziektebeleid". Tijdens de conferentie worden ervaringen op het gebied van preventie en bestrijding van dierziekten en de consequenties van uitbraken gedeeld. Tevens wordt gediscussieerd over mogelijkheden om te komen tot een meer maatschappelijk verantwoord dierziektebeleid op Europees niveau.

Sprekers tijdens deze conferentie zijn onder andere minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en mevrouw Reinius, de Adviseur voor bestrijding van dierziekten van DG Gezondheid en Consumentenbescherming van de Europese Commissie. Daarnaast vindt een paneldiscussie plaats op basis van een discussienotitie van de Staten-Generaal.

De conferentie is rechtstreeks te volgen via de knop live debat (plenaire zaal) op de website van de Tweede Kamer: www.tweedekamer.nl

Aansluitend aan de conferentie vindt in het kader van de parlementaire Landbouwconferentie op zaterdag 27 november van 9.30 tot 14.00 uur een werkbezoek plaats aan de glastuinbouwsector.

Het werkbezoek staat in het teken van de betekenis van en de ontwikkelingen in de glastuinbouwsector in Nederland. Er wordt een bezoek gebracht aan twee bedrijven in de sierteelt.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen van de Eerste Kamer en van de Stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer.