Provincie Groningen

Conferentie Onderwijs en Arbeidsmarkt
23 november 2004

Op vrijdag 26 november a.s. organiseert de provincie Groningen van 9.00 - 13.00 uur de conferentie Onderwijs en Arbeidsmarkt in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Centrale thema's zijn de trends 'Vergrijzing', 'Een leven lang leren' en 'Schooluitval'. Ruim 200 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden, maar ook reïntegratie- en uitzendbureaus gaan hierover met elkaar in discussie. Daarnaast geven de aanwezigen door stemmingen aan hoe men tegenover het voorgenomen provinciaal beleid staat. De pers is van harte uitgenodigd bij de conferentie aanwezig te zijn. Zie voor het programma de bijlage.

De werkloosheid in de provincie Groningen is hoger dan in de rest van Nederland en er is een achterstand in inkomen en gemiddeld opleidingsniveau.
Het College van Gedeputeerde Staten wil daarom werken aan verbetering van de werkgelegenheid, het inkomen en de kwaliteit van onderwijs. De manier waarop GS dit willen gaan doen, staat in twee nieuwe nota's: Groningen maakt werk van werk en Handig Zelfstandig.

De Provincie organiseert deze conferentie om te weten te komen hoe de verschillende doelgroepen tegenover de drie trends staan die zich binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt afspelen. Daarbij wil de Provincie weten of zij er actief iets mee doen of willen gaan doen en welke rol men daarbij van de Provincie verwacht.