Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 26-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Fietsverlichtingscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 25 november een fietsverlichtingscontrole gehouden.

Van 19.40 uur tot 21.00 uur werd gecontroleerd ter hoogte van de Meridiaantunnel. Zevenendertig fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd. Tevens werd een bromfietser bekeurd omdat hij geen helm op had en twee omdat zij geen bromfietscertificaat hadden.

Koper

AMERSFOORT Op donderdag 25 november werden twee mannen aangehouden op verdenking van heling.

In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 november werd bij een bedrijf aan de Wolframkade meer dan 1100 kg koper en ongeveer 300 kg messingdraad gestolen.

Op donderdag rond 14.30 uur kreeg de politie de melding dat bij een oud-ijzerhandelaar aan de Textielweg een grote partij koper te koop werd aangeboden. Bij het bedrijf werden twee mannen, 34 en 45 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, aangehouden. Hun bestelbus met aanhanger met lading werden in beslag genomen. Een werknemer van de firma waar het koper gestolen was, herkende de partij als het koper dat bij hun was gestolen. De politie stelt een onderzoek in hoe het aangehouden tweetal aan het koper is gekomen.

Jongen gewond

AMERSFOORT Op donderdag 25 november raakte een jongen gewond bij een aanrijding tussen twee fietsers.

Rond 08.35 uur reed een 12-jarige fietser uit Amersfoort vanuit een uitrit de Columbusweg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 15-jarige fietsster uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg. Daarbij kwamen beiden ten val. De 12-jarige jongen is met beenletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.