Ingezonden persbericht


Persbericht

Ermelo, 26 november 2004

Software introNetworks geeft nieuwe dimensie aan netwerken

Bekroonde webapplicatie 'matcht' congres- en beursbezoekers

ERMELO - Beurzen en congressen kunnen bezoekers beduidend meer rendement opleveren wanneer de organisatie gebruikmaakt van de webapplicatie introNetworks. Deze gepatenteerde software brengt bezoekers met vergelijkbare interesses en behoeften bij elkaar binnen een besloten 'Internetcommunity'. Dit kan voor, tijdens en na afloop van het evenement. Het leggen en onderhouden van waardevolle contacten wordt daarmee een stuk eenvoudiger en sneller. Dat meldt IT-onderneming Basic-Concepts te Ermelo, die onlangs het exclusieve verkooprecht van introNetworks voor de Benelux verwierf.

De hightec webapplicatie is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Mixed Grill, in samenwerking met technici van onder meer Macromedia. De gebruikersvriendelijke software brengt netwerken op een nieuw niveau: deelnemers kunnen niet alleen via e-mail, maar desgewenst ook via audio en video met elkaar communiceren. "De applicatie biedt een grafische presentatie van al je contacten", zegt Eric Woerdeman van Basic-Concepts. "Mensen met wie je veel gemeenschappelijk hebt, staan in een overzichtelijk cirkeldiagram dichter bij je dan mensen met wie je op minder onderdelen 'matcht'. Zo kun je dus in een oogopslag zien wie je potentieel waardevolle contacten zijn."

Organisatoren van bijvoorbeeld beurzen, congressen en symposia bieden hun bezoekers met introNetworks hiermee een enorme toegevoegde waarde, stelt Woerdeman. "Omdat licenties per jaar worden verkocht, geef je bezoekers voor, tijdens en/of na afloop van een evenement een jaar lang uitgebreide match- en contactmogelijkheden. Zij kunnen gratis een persoonlijk profiel aanmaken - inclusief foto - met alle gegevens die men relevant vindt. Vervolgens kunnen zij eenvoudig in contact komen met alle bezoekers die 'matchen' met hun specifieke profiel. Het grote voordeel voor de organisatie is dat zij via deze applicatie waardevolle informatie in handen krijgen rond de interesses en behoeften van bezoekers."

In de VS is de applicatie dit jaar bekroond met de Communication Arts Award, terwijl inmiddels ook een Europese prijs - de Worldwide Technology Watch Award - is gewonnen.

Volgens Basic-Concepts zijn de toepassingen van de software legio. "Naast organisatoren van congressen, beurzen en evenementen is deze applicatie geschikt voor bijvoorbeeld veilingsites, onderwijsinstellingen, grote ondernemingen, project- en onderzoeksgroepen, winkelketens en uitzendbureaus", aldus Woerdeman. Info: www.basic-concepts.nl / www.intronetworks.com

Noot voor de redactie (