Eemland noord, 09.15 uur

Utrecht 26-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Te diep in het glaasje

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 november werden twee automobilisten aangehouden omdat zij teveel op hadden.

Net na middernacht werd op de Groen van Prinsterersingel een 20-jarige automobiliste uit Bunschoten-Spakenburg gecontroleerd. Zij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 335 ug/l, anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Rond 01.50 uur werd op dezelfde straat een 31-jarige Bunschotenaar aangehouden omdat hij ook te diep in het glaasje gekeken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 625 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige verdachte kreeg een rijverbod van twee uur, de 31-jarige verdachte moest zijn rijbewijs inleveren.

Brand

SOEST Op donderdag 25 november heeft kort brand gewoed in een gebouwtje.

Rond 21.20 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een bijgebouwtje op de begraafplaats aan de Veldweg. De brandweer had de brand snel onder controle. In het gebouwtje lagen gereedschap en dergelijke opgeslagen. Het bouwwerk ging geheel verloren. Er bestaat een vermoeden van brandstichting.

Getuigen die voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.