Ingezonden persbericht

Digitale docent vervangt stampwerk

Scholen enthousiast over nieuwste manier om Engelse woorden te leren

UITHOORN, 20041126 -- Muiswerk Educatief brengt in december de programma's Woorden Engels 1 en 2 op de markt. Deze programma's maken het 'stampen' van woorden via de traditionele woordenlijsten overbodig.


Leerlingen hebben bij het leren van woorden in een vreemde taal de driedubbele taak om niet alleen de betekenis en de schrijfwijze van nieuwe woorden te leren, maar ook de uitspraak. Dit kan het beste in samenhang gebeuren. Bij het 'stampen' van woordenlijsten ontbreekt de auditieve steun. Met Muiswerk Woorden Engels 1 en 2 leren leerlingen niet alleen meer dan 1000 nieuwe woorden, maar door de goede 'levende' geluidsondersteuning van de programma's leren ze tegelijkertijd de klank-tekencombinaties in het Engels herkennen en gebruiken.

Woorden Engels 1 en 2 zijn bedoeld voor beginnende Engelse taalleerders in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Ze zijn opgebouwd rond een aantal inhoudelijke rubrieken of thema's uit het dagelijks leven, die voorkomen in lesmateriaal voor tweedetaalleerders. De structuur van de programma's is cumulatief. Wat in het eerste programma wordt aangeleerd, wordt in het tweede bekend verondersteld.

In Woorden Engels 1 en 2 zijn meer dan 1000 meestal hoogfrequente woorden verwerkt, waaronder de 550 woorden van de Eibo-lijst (Eibo = Engels in het Basisonderwijs). De programma's bevatten ongeveer 670 plaatjes en foto's en bijna 900 geluidsbestanden. Met de twee toetsen en de 86 oefeningen kan vele uren zelfstandig gewerkt worden. Zoals in alle Muiswerkprogramma's genereert een diagnostische toets voor elke leerling een oefenprogramma op maat. Naast de rijke schat aan afwisselend oefenmateriaal waar scholen zó mee aan de slag kunnen, bieden beide programma's de mogelijkheid om een groot aantal oefeningen toe te voegen.

Na met succes op meer dan 50 scholen te hebben proefgedraaid, zijn Woorden Engels 1 en 2 voor de laatste maal zorgvuldig aangepast en nu dan klaar voor levering.

Introductiekorting

De bundel met beide programma's kost tot eind juni ¤ 190,- excl. BTW in plaats van ¤ 231,50 excl. BTW. De programma's kunnen tot eind juni afzonderlijk worden aangeschaft voor ¤ 95,- excl. BTW in plaats van ¤ 150,- excl. BTW per programma. Bovenstaande prijzen gelden voor vijf licenties per programma. Meer informatie is aan te vragen via 0297 361664 of per e-mail via verkoopmw@muiswerk.nl.




Ingezonden persbericht