Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Persmededeling

De bewindslieden van defensie hebben op 24 november 2004 ingestemd met benoemingen en bevorderingen per 1 februari 2005 van drie topmilitairen op het departement.

Commandeur W. (Wim) Nagtegaal zal per 1 februari 2005 de functie van Directeur Operationeel Beleid, Behoeftestelling en Plannen (DOBB&P) bij de Defensiestaf gaan bekleden onder gelijktijdige bevordering tot schout-bij-nacht.

Brigade-generaal drs. R.A.C. (Rob) Bertholee zal per 1 februari 2005 de functie van Directeur Aansturen Operationele Gereedstelling (DAOG) bij de Defensiestaf gaan bekleden onder gelijktijdige bevordering tot generaal-majoor.

Commodore drs. P.W.C.M. (Pieter) Cobelens zal per 1 februari 2005 de functie van Directeur Operaties (DOPS) bij de Defensiestaf gaan bekleden onder gelijktijdige bevordering tot generaal-majoor.

De genoemde directeuren zijn vanaf die datum, onder de verantwoordelijkheid van de Chef Defensiestaf, generaal D.L. (Dick) Berlijn, belast met het plannen van de middelen en omvang van de krijgsmacht, het aansturen van de gereedheid van de krijgsmachtdelen en de uitvoering van operaties.

26 nov 04 15:05