Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 26 november

Hoorn 26-11-2004 - 14.43 uur

Posters Westfries Legioen
Nibbixwoud, vrijdag 26 november 2004
Afgelopen nacht zijn er op diverse plaatsen in Westfriesland weer posters verschenen van het Westfries Legioen. Dit keer werden ze aangetroffen in Nibbixwoud, Benningbroek en Andijk. Ongeveer twee weken geleden werd in de omgeving Enkhuizen-
Hoogkarspel-Grootebroek-Andijk een grote hoeveelheid van de posters geplakt. De politie verzoekt eventuele getuigen die de herkomst van de posters kennen of hebben gezien dat deze werden aangeplakt, contact op te nemen met de politie in Stede Broec. De politie is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verlichtingscontrole
Zwaag-Hoogkarspel, vrijdag 26 november 2004
Op vrijdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Keern in Zwaag. Van de honderd passerende (brom)fietsers bleken er elf geen goede verlichting te hebben. Zij kregen een bekeuring. In Hoogkarspel werden de fietsers ook gecontroleerd op de Kerspelweg. Hier kregen drie bestuurders een bekeuring.

Aanrijding met letsel
Hoogkarspel, vrijdag 26 november 2004
Op vrijdagmorgen omstreeks 11.30 uur raakte een 84-jarige man uit Westwoud gewond bij een aanrijding op de kruising Streekweg-Nieuweweg in Hoogkarspel. De man fietste over de Streekweg (komende uit de richting Westwoud). Hij zag te laat dat er een vrachtwagen van rechts de kruising naderde over de Nieuweweg. De fietser werd aangereden en moest voor nader onderzoek worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De vrachtwagen werd bestuurd door een 23-jarige man uit Wervershoof.