Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 26 november

Alkmaar 26-11-2004 - 14.40 uur

Verkeerscontroles
Schoorl, donderdag 25 november 2004
Op donderdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Laanweg te Schoorl. De controle werd hier gehouden omdat regelmatig de maximum snelheid wordt overschreden. Hierdoor ontstaan verkeersgevaarlijke situaties waar vooral omwonenden over klagen. Vier bestuurders kregen een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur. Egmond a/d Hoef-Bergen, vrijdag 26 november 2004 Op vrijdagmorgen werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Egmonderstraatweg in Egmond a/d Hoef en de Duinweg in Bergen. Zeven fietsers kregen een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Alcoholcontrole
Castricum-Alkmaar, vrijdag 26 november 2004
Op vrijdagmorgen omstreeks 01.900 uur werd op de Dr. Leenarsstraat in Castricum een 22-jarige Castricummer in een personenauto gecontroleerd. De man bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 410 ug/l. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Omstreeks 01.50 uur werd een 40-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd op de Koelmalaan in zijn woonplaats. Deze bestuurder blies 500ug/l. Ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum. Beide bestuurders liepen tegen de lamp tijdens een routinecontrole. Zij kregen een proces-verbaal.

Inbraak in vrachtauto's
Alkmaar, vrijdag 26 november 2004
In de nacht van woensdag op donderdag en van donderdag op vrijdag werd op een bedrijfsterrein aan de Koraalstraat in Alkmaar ingebroken in zeven vrachtauto's. Uit een van de vrachtwagens werd niets vermist. Uit de andere zes werd de radioCDspeler weggenomen. De daders kwamen de vrachtauto's binnen door portierruiten in te slaan. Bij het verwijderen van de geluidsapparatuur werd aan enkele vrachtwagen ernstige schade toegebracht aan het dashboard. Tevens ontstond en bij enkele voertuigen lakschade. Het bedrijfsterrein was beide nachten afgesloten.

Diefstal uit woning
Alkmaar, vrijdag 26 november 2004
Op vrijdagmorgen omstreeks 11.15 uur hebben onbekenden een tas weggenomen uit een woning aan de Bachlaan in Alkmaar. Op het moment van de insluiping waren de bewoners op de bovenverdieping van de woning. Door passanten werd een portemonnee in het park in de Bergermeer teruggevonden. Toen de bewoonster zelf verder ging zoeken, vond zij ook haar tas terug. Uiteindelijk bleken de bankpassen en een klein geldbedrag te zijn ontvreemd.