Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


26 november 2004


NIJBROEK - Auto botst tegen betonblok


Een 30-jarige automobiliste uit Oene botste donderdagavond (26/11) op de Veluwsedijk tegen een betonblok dat op de rijbaan lag. De vrouw kwam rond 20.35 uur in aanrijding met het betonblok waardoor de onderkant van de auto flink beschadigde. Er kwam olie op het wegdek terecht dat door de brandweer werd gereinigd. Op het water dat het de brandweer gebruikte werd weer zand gestrooid om een ijsbaan wegens de vorst te voorkomen. Onderzoek door de politie wees uit dat het blok beton uit de berm afkomstig is. Hoe het op de rijbaan terecht is gekomen wordt nader onderzocht.


LOCHEM - Beschonken automobilist veroorzaakt aanrijding


Een 30-jarige automobilist uit Doetinchem heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (26/11), onder invloed van alcohol, op de Heggerank een éénzijdige aanrijding veroorzaakt.
De man verloor vrijdagmorgen rond 02.10 uur de macht over het stuur, botste tegen een stoeprand en botste vervolgens tegen een lantaarnpaal en een boom. De gealarmeerde politie constateerde dat de man alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,5. De politie vorderde het rijbewijs van de man in, gaf hem een rijverbod en maakte proces-verbaal op.


WILP - Inbraak in bedrijf


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (25/11) ingebroken in een bedrijf aan de Rijksstraatweg en hebben een kluis van ongeveer 200 kg en een geldbedrag gestolen. De voordeur werd opengebroken om binnen te komen. De politie verzoekt getuigen zich te melden en gaat verder met het onderzoek.


ZUTPHEN - Poging tot oplichting


Een nog onbekende man heeft donderdag op twee adressen aan de Hobbemakade geprobeerd de bewoners op te lichten. De man belde aan en zei dat hij een medewerker van de Rabo-bank is. Hij vroeg om de pinpassen met bijbehorende code. In beiden gevallen kreeg de man dit niet en werd de politie ingelicht.


TWELLO - Man bekneld tussen rollen van lier


Een 44-jarige man uit Polen raakte donderdagmiddag bij een bedrijf aan de Oude Rijksstraatweg bekneld tussen de rollen van een lier. De man haalde enkele containers bij het bedrijf op en laadde samen met een werknemer een container op zijn vrachtauto. De man kwam rond 14.30 uur bekneld te zitten tussen de rollen van de lier die de container op de vrachtauto moest trekken. De brandweer van Twello was snel ter plaatse en kon de man na circa 45 minuten uit zijn benarde positie bevrijden. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


LOCHEM - Ruim 70 bestuurders in de fout


De politie heeft donderdagmiddag op de Zutphenseweg een algehele verkeerscontrole gehouden. De politie deelde in totaal 71 processen-verbaal uit voor onder meer het zeventien keer niet dragen van de autogordel, eenentwintig keer rijden door het rode verkeerslicht en zeven keer het overschrijden van de maximumsnelheid.


Zutphen - 160 overtredingen in binnenstad Zutphen


Tijdens het extra toezicht vanwege het project "verkeersgedrag binnenstad", heeft de politie in Zutphen, samen met stadswachten en parkeerpolitie, donderdagmiddag en -avond (25/11) 160 overtredingen geconstateerd en daarvoor bekeuringen uitgeschreven. Het gaat met name om fietsen in de binnenstad, het rijden door rood licht, geen juiste verlichting, Ook werden er bekeuringen opgemaakt voor parkeren en het rijden met bevroren ruiten. De politie blijft de komende tijd deze controles uitvoeren.


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --