Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


26 november 2004


APELDOORN - Kraan botst tegen viaduct


Een 21-jarige chauffeur uit Beekbergen reed donderdagmiddag (25/11) met een vrachtauto met een omhoogstaande kraan tegen het viaduct van de A1 op de Arnhemseweg aan. De man had eerder een vracht gelost en verzuimde de kraan te laten zakken. Hij ramde rond 17.45 uur het viaduct. Aan het viaduct en aan de kraan ontstond schade.
Een medewerker van Rijkswaterstaat heeft de schade opgenomen.


APELDOORN - Winkeldievegge gepakt


De politie heeft donderdagavond (25/11) in een winkel aan de Hoofdstraat een 54-jarige vrouw uit Ommen aangehouden die twee paar schoenen wilde meenomen zonder te betalen.Personeel betrapte de vrouw op heterdaad en droeg haar over aan de politie. De politie nam de vrouw mee naar het politiebureau en heeft haar na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.


APELDOORN - Jongen van zeven euro beroofd


Een onbekende man heeft donderdagmiddag (25/11) op het Stationsplein een 13-jarige Apeldoornse jongen van zeven euro beroofd. Een onbekende man eiste rond 15.45 uur meermalen de portemonnee van de jongen. Omdat de man zeer bedreigend op de jonge jongen overkwam gaf hij zijn eigendom af. Behalve de euro's zaten er onder meer nog een fietssleutel en een buskaart in. De politie is een onderzoek gestart.


APELDOORN - Vandalen gepakt


De politie heeft donderdagmiddag (25/11) in de buurt van een sloopwoning aan de Hellenweg vier Apeldoornse vandalen (14,15 en 18 jaar) aangehouden die in het pand vernielingen aan het verrichten waren. Toen de politie rond 16.35 uur arriveerde, renden de vandalen alle kanten op. De politie achtervolgde hen en kon ze aanhouden.
Tegen alle vier wordt een proces-verbaal opgemaakt.
.


APELDOORN - Bedelende man aangehouden


De politie heeft donderdagmiddag (25/11) op het Stationsplein een 34-jarige man uit Apeldoorn aangehouden die aan het bedelen was. Omstanders belden 15.45 uur de politie dat de man hinderlijk aan het bedelen was. De politie hield hem aan, bracht de man over naar het bureau en zond hem na verhoor heen. Een proces-verbaal werd opgemaakt.


UDDEL - 47 bestuurders in de fout


Bij een snelheidscontrole op de Garderenseweg overtraden donderdagmorgen (25/11) 47 bestuurders van motorvoertuigen de maximumsnelheid. De politie controleerde ter hoogte van De Bleeke Hoeve in totaal 448 bestuurders van motorvoertuigen. Van hen reden er 47 sneller dan toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.


APELDOORN - 26 bestuurders te snel


Bij twee snelheidscontroles overtraden donderdag in totaal 26 bestuurders van motorvoertuigen de maximumsnelheid. De politie controleerde op het Kanaal Noord 70 bestuurders. Twee van hen reden sneller dan toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km. Op de Badhuisweg passeerden 68 bestuurders de controle. Van hen reden er 24 sneller dan toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was hier 52 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --