Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


26 november 2004


Doetinchem - Vrouw raakt gewond


Een 62 jarige Kilderse raakte donderdagmiddag rond 17.30 uur gewond na een aanrijding op de Gaswal. Een 19 jarige automobiliste uit Ulft reed over de Gaswal vanaf de Europaweg. Zij reed bij groen licht het kruispunt over. Opeens rende de Kilderse de Gaswal over vanaf de Waterstraat en negeerde hierbij het rode verkeerslicht. De vrouw werd met diverse botbreuken en kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.


's-Heerenberg - Poging beroving

Door de politie is een onderzoek ingesteld na de poging tot beroving op een bedrijventerrein aan de Handelsweg. Een 41 jarige vrachtwagenchauffeur uit Doetinchem werd donderdagmorgen vroeg rond 06.15 uur door een jongeman in de leeftijd van 20 - 30 jaar met een getinte huidskleur van achteren beetgepakt. De jongeman wilde de autosleutels van de vrachtwagen van de Doetinchemer, maar deze gaf hem een vuistslag waarop de jongeman er vandoor ging in een personenauto met vermoedelijk een Duits kenteken. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Winterswijk - Gestolen fiets terug


Door de politie werd donderdagmiddag een 15 jarig meisje uit Winterswijk aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een 16 jarig meisje uit Winterswijk zag donderdag bij een school aan de Prins Hendrikstraat haar fiets staan. De fiets was op woensdag 3 november weggenomen bij dezelfde school. Bij de aanhouding gaf de 15 jarige toe de fiets gestolen te hebben. Verder had ze de fiets overgespoten in een andere kleur.


Winterswijk - Inbraak in horecagelegenheid


Bij een horecagelegenheid aan de Parallelweg werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Men heeft getracht de latten weg te halen en de thermopane ruit eruit te nemen. Nadat dit lukte, werd de ruit vernield. Weggenomen werden een onbekend geldbedrag en een hoeveelheid pakjes en sloffen sigaretten.


Zelhem - Drankrijder betrapt


Een 30 jarige bromfietser uit Zelhelm werd donderdagmiddag bij een controle door het verkeershandhavingsteam op de Kruisbergseweg staande gehouden. De man droeg geen helm en had een oud verzekeringsplaatje om de bromfiets. Tevens bleek hij onder invloed van alcohol en blies 1,2 prom. De politie maakt proces-verbaal op.


Bij een controle op de Misterweg in Winsterswijk blies een 39 jarige automobilist uit Winterswijk 0,9 prom. De man kreeg een boete.


Eibergen - Inbraak in school


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een school aan de Prins Berhardstraat. Men wist via een raam binnen te komen. Er werd een computer + monitor weggenomen.


Ulft - Winkeldiefstal


Een 13 jarige meisje uit Varsselder werd donderdagmiddag betrapt bij een winkel aan de Middelgraaf. Het meisje had van drie paar oorbellen, ter waarde van E 12,80, het prijskaartje verwijderd. Vervolgens had ze de oorbellen in haar jaszak gestopt. Dit werd gezien door winkelpersoneel en ze werd overgedragen aan de politie.


Beek - met auto tegen boom


Een 32 jarige automobiliste uit Angerlo is afgelopen nacht (26/11) op de Arhemseweg met haar auto tegen een boom gebotst. Door de gladheid verloor ze de macht over het stuur. De vrouw bleef ongedeerd.


Winterswijk - Fietserverlichting niet in orde


Afgelopen nacht (26/11) bleek bij een controle op de Dingstraat dat de fietsverlichting van vier fietsers niet in orde was. De fietsers werden bekeurd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --