Politie Zaanstreek-waterland


13:38 25-NOV-04
EDAM, NIJVERHEIDSSTRAAT
Hennepplantages ontmanteld
De politie heeft in een industriepand een professionele plantage ontdekt met ruim 900 cannabisplanten. Alle goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. Het pand kon worden ontdekt door tips die via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) zijn binnengekomen. Naar de eigenaar en/of gebruiker wordt een onderzoek ingesteld. Een ander pand in dezelfde straat waarover werd getipt bleek na onderzoek niet als plantage in gebruik.
MONNICKENDAM, OOSTERWEG
In een woning ontdekte de politie een hennepkwekerij met ruim 1300 planten. De huurders, een 19- en een 54-jarige Amsterdammer zijn aangehouden. Het energiebedrijf kon vaststellen dat een grote hoeveelheid stroom was verbruikt dat niet was opgegeven. De gebruikers van het pand, krijgen hiervan een grote navordering. Door de politie wordt het voordeel berekend, oftewel wat er aan de oogsten verdiend is. De rechter kan later beslissen dat het genoten voordeel aan de staat moet worden terugbetaald. De in beslag genomen goederen zijn inmiddels, in opdracht van justitie, vernietigd en de verdachten zijn na verhoor heengezonden.

16:38 25-NOV-04
LANDSMEER, KANAALWEG
Brommobiel in kanaal
Een 34-jarige Amsterdamse is door het oog van de naald gegaan toen zij met haar brommobiel via de berm in het kanaal belandde. Door hulp van omstanders kon de vrouw snel uit haar benarde positie worden bevrijd. Zij werd ongedeerd de kant op geholpen en is even op het politiebureau te gast geweest om bij te komen. De brommobiel is door een takelbedrijf uit het kanaal gevist.

16:38 25-NOV-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT
Vrouw gewond na aanrijding
Een 24-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan is met vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht nadat zij met haar bromfiets tegen een auto is aangereden. De vrouw reed helemaal links van de weg tegen het verkeer in toen een 29-jarige Zaandammer met zijn auto, voor haar van links, uit het Hof van Zaenden kwam. Hij probeerde de bromfietser nog te ontwijken maar raakte de bromfiets waardoor de vrouw ten val kwam. De bromfiets is door de aanrijding zwaar beschadigd.

19:05 25-NOV-04
ZAANDAM, WESTZIJDE
Winkeldievegges betrapt
De politie heeft een 42-jarige vrouw aangehouden die door winkelpersoneel is betrapt op diefstal van een broek. In een kledingwinkel zou de vrouw het prijskaartje van de broek hebben getrokken en vervolgens in een tas gedaan. De verdachte maakte veel drukte tegen de verkoopster toen zij betrapt werd en de verkoopster liep weg. Surveillerende agenten, die voor de actie Puntmuts in het centrum in burgerkleding aanwezig waren, zagen dat de vrouw vervolgens een T-shirt aantrok en wegliep zonder te betalen. Het gestolen goed is terug naar de winkel en er is een aangifte van diefstal opgenomen.
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Bij de actie Puntmuts werken winkeliers en politie samen om winkeldiefstallen, zakkenrollerij, overlast en dergelijke terug te dringen. Personeel van een drogisterij heeft de actie goed begrepen en gaf een uitstekend signalement door van twee vrouwen die probeerden wat goederen mee te nemen zonder te betalen. De 38-jarige Zaandamse en haar 41-jarige plaatsgenoot werden dankzij dit signalement door de politie aangehouden maar hadden geen goederen van de drogist meer bij zich. Wel werden gestolen goederen uit een drietal andere winkels aangetroffen. Alle dames zijn na verhoor heengezonden.

20:21 25-NOV-04
ZAANDAM, PANNEROODSTRAAT
Zonder licht kost veel geld
Bij een verlichtingscontrole keek een 36-jarige Zaandammer heel verbaast toen hij te horen kreeg dat hij ruim E 1100,= moest betalen en zijn rijbewijs inleveren. Oorzaak was niet de verlichting van zijn fiets maar een aantal boetes die nog niet betaald waren en een eerdere invordering van zijn rijbewijs. Nadat familie de nodige betalingen deed is de man vrijgelaten.

18:05 25-NOV-04
KOOG AAN DE ZAAN, LAGENDIJK
Vrachtauto klem.
Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur zonder vaste woonplaats in Nederland kwam met zijn vrachtauto muurvast te zitten toen hij wilde keren. De man kwam tot de ontdekking dat hij verkeerd was gereden en wilde de auto keren op een parkeerterrein. Hij kwam hierbij in de zachte veengrond van de berm helemaal vast te zitten. Er moest een kraanwagen van een takelbedrijf aan te pas komen die geruime tijd nodig had om de combinatie weer op de weg te krijgen.

06:00 26-NOV-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WEST GRAFTDIJK
Man rijdt op vrachtauto met pech
Een vrachtauto zou gevaarlijk met pech op de weg staan. Agenten reden er heen en zagen dat het gevaarlijk was. Een 39-jarige man uit Almaar was namelijk tegen de vrachtauto aangereden. De airbags hebben hun werk gedaan en de passagier is met borstklachten per ambulance naar het ziekenhuis gegaan. De auto is door het takelbedrijf weggesleept en de wegenwacht heeft de vrachtauto weer op weg geholpen.

02:12 26-NOV-04
DEN ILP
Drankrijder botst op pony
Een 35-jarige Purmerender is door de politie aangehouden na een aanrijding met een pony. De man reed in zijn busje door de mist en botste plotseling tegen een kleine pony aan. Er bleken twee Shetlands los op straat te lopen. Een dierenarts heeft het aangereden dier onderzocht en kon geen letsel vinden. Bij een blaastest bleek dat de bestuurder meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol binnen had. Hiervoor wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt. De paardjes zijn gestald bij een omwonende omdat de eigenaar nog onbekend is.

ZAANDAM, BEHOUDEN HAVEN
Boodschappendief alsnog aangehouden
Een 56-jarige man uit Zaandam is na ruim een week aangehouden als verdacht van winkeldiefstal. De man heeft geprobeerd een volle boodschappenkar door de ingang weg te smokkelen uit een supermarkt. Hij werd betrapt door een personeelslid en nam de benen met achterlating van de boodschappen. De videobeelden werden aan het politiebureau bekeken en de man werd door agenten herkend. Met toestemming van de officier van justitie werd de man buiten heterdaad aangehouden. Na het opnemen van de verklaring van de verdachte is hij heengezonden.

22:20 25-NOV-04
ZAANDAM, VINKENSTRAAT
Aanhoudingen na vernieling auto
De politie heeft een 19-jarige Zaandijker aangehouden die gezien was door een getuige terwijl hij vernielingen aan een auto pleegde. De getuige meldde dat de man een spiegel vernielde en op de auto stond. Hij gaf een goed signalement en de jongeman kon verderop aangehouden worden. De gebruiker van de auto wilde, ondanks aandringen, geen aangifte doen omdat de verdachte een vriend van hem zou zijn. De eigenaar van de auto wordt nog benaderd voor aangifte. Later in de nacht heeft de politie de gebruiker van de auto op de Dam aangehouden wegens openbare dronkenschap. De 47-jarige Zaandammer trok luid schreeuwend door het uitgaansgebied en provoceerde voorbijgangers. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

05:57 26-NOV-04
ZAANDAM, ZUIDDIJK
Drie mannen aangehouden na vernielingen
Een 34-jarige man uit Arnhem,een 29-jarige plaatsgenoot en een meneer die te dronken was om zijn naam te zeggen zijn door de politie aangehouden. Zij werden een horecagelegenheid uitgezet en hier zo boos over dat zij binnen vernielingen pleegden. Buiten werden aan diverse auto's vernielingen gepleegd. De mannen zijn ingesloten en politie onderzoekt een en ander.

07:56 26-NOV-04
ZAANDAM, WESTZIJDE
Kluis opengebrand bij inbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel. Door het openbreken van een lichtkoepel is men vermoedelijk naar binnen gegaan. Een nog onbekende hoeveelheid goederen zijn uit de winkel meegenomen. Een kluis is met een snijbrander opengemaakt en de inhoud, een geldbedrag, is meegenomen.

06:33 26-NOV-04
OOSTZAAN, DE HAAL
Bromfietser gewond na val
Een 18-jarige bromfietser uit Oostzaan raakte gewond toen hij in de bocht naar De Haal onderuit ging. De jongeman schrok van een 32-jarige plaatsgenoot in een bestelbus die uit tegenover gestelde richting de bocht door kwam. Hij remde in de bocht en kwam daardoor ten val. Hij heeft het busje niet geraakt maar is wel gewond aan zijn sleutelbeen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

19:04 25-NOV-04
OOSTZAAN, RIJKSWEG A8
Gewonden bij kop-staart aanrijding
Een 40-jarige vrouw uit Purmerend reed in een personenauto over de snelweg vanuit de richting Amsterdam. Zij moest afremmen door filevorming of vertraging in het verkeer. Een 32-jarige vrouw uit Roden had dit te laat in de gaten en reed met haar auto tegen de auto van de Purmerendse. Een 37-jarige passagiere van de Rodense is met letsel aan de borst naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw uit Purmerend moest met nekklachten vervoerd worden.


---- --