Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


26 november 2004


Epe - Ouders (en kind) dragen geen gordel


Acht bestuurders werden donderdagmorgen (25/11) bekeurd voor het niet dragen van de autogordel door henzelf of de kinderen achter in de auto. In het kader van het scholenproject werd gecontroleerd bij verschillende scholen in Epe. Bij de Zuukerschool werden drie bekeuringen uitgeschreven, bij de Gildeschool waren er dat twee en bij de Nieuwe Wisselseschool werd drie maal bekeurd.


Epe - Gezochte man opgepakt bij op- en afritcontrole


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (26/11) in Epe, tijdens een op- en afrit controle bij de A50 met de S9, een 31 jarige man uit 't Harde aangehouden. Bij nadere controle bleek dat deze autobestuurder nog 23 dagen hechtenis moest uitzitten. De man werd direct ingesloten.


Putten - Onderzoek na aantreffen verdachte auto
De politie is een onderzoek gestart nadat in de nacht van woensdag op donderdag aan de Haverstraat een auto en met een Litouws kenteken werd aangetroffen en in de omgeving mannen gezien waren die aan auto's liepen te rommelen. De politie heeft de buurt afgezocht, en nabij de van Geenstraat werd een manspersoon gezien die via de weilanden wist te ontkomen. Bij een speeltuintje achter de van Geenstraat werden twee rugzakken gevonden met in één daarvan een frontje van een autoradio. De politie heeft de auto tot de ochtenduren geobserveerd, maar er meldde zich niemand meer bij de bewuste buitenlandse auto. De auto is daarna voor nader onderzoek naar het bureau gebracht.


Hattem - Boot weggenomen


Vanaf een erf aan de Geldersedijk werd in de nacht van woensdag op donderdag een boot weggenomen. Het gaat om een grijze Zodiac met daarbij twee metallickleurige peddels, een zitplank van hout en een oranje aanmeertouw. Gezien het gewicht van de boot moet er vanuit worden gegaan dat er meerdere personen bij de diefstal betrokken zijn. Een 46 jarige inwoner uit Hattem heeft aangifte gedaan.


Putten - Drankrijder betrapt


Een 74 jarige bestuurder uit Putten bleek donderdagmiddag bij een controle op de Krachtighuizerkern onder invloed van alcohol. Hij blies 0,7 prom. De man kreeg een bekeuring.


Elburg - autobus in brand


Donderdagmorgen was brand ontstaan in een lijnbus, die reed vanuit Doornspijk richting Elburg. De chauffeur had niets door en werd gewaarschuwd door de politie. De politie heeft samen met de chauffeur de brand geblust. De brand was ontstaan in de kachel welke met diesel werd gestookt. Het wegdek moest gereinigd worden door de brandweer, omdat er door de brand diesel op de weg was gelekt.


Wezep - Parkeren buiten de vakken


Door de politie werden donderdagmiddag op de markt en het winkelcentrum gecontroleerd. Hierbij werd twee maal bekeurd voor het parkeren buiten de vakken. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 1x niet dragen van de helm, 1x voor het niet dragen van de autogordel.


Ermelo - Fietserverlichting niet in orde


Donderdagavond bleek bij controle op het Horsterweg dat van vier fietsers de verlichting niet in orde was. Zij werden hiervoor bekeurd. Verder werd 2x bekeurd voor het niet volgen van de verplichte rijrichting, 1x parkeren op de fietsstrook en 1x niet kunnen tonen rijbewijs.


Harderwijk - PC's weggenomen


Bij een winkel aan de Luttekepoortstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Om in het pand te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden twee pc's.


Nunspeet - Met drank op achter stuur


Een 35 jarige bestuurder uit 'T Harde bleek in de nacht van donderdag op vrijdag bij een controle op de A28 onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag en blies 1,1 prom. Hij kreeg een rijverbod en kan een boete tegemoet zien.


Nunspeet - Winkeldiefstal


Een 56 jarige Nunspeter werd donderdagmiddag betrapt bij een supermarkt aan de Veldweg. Door winkelpersoneel werd gezien dat de man een worst en een stuk kaas onder zijn jas deed. Bij de kassa rekende hij alleen een pot augurken af en wilde de winkel verlaten.
De man werd aangehouden en aan de politie overgedragen.


Elburg - Negeren verplichte rijrichting


De politie heeft donderdagavond bij een controle op de Flevoweg 19 bestuurders betrapt op het negeren van de verplichte rijrichting. Zij kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --