Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

LEZERS CARP ROEPEN ROSETTA UIT TOT COOLEST COMPANY 2004

Publieksprijs voor makers SchoolBank.nl

Amsterdam, 26 november 2004 Rosetta, ontwikkelaar van software voor websites en bekend van SchoolBank.nl, SpullenBank.nl en Workmates.nl, heeft donderdagavond 25 november de Carp Coolest Company Award publieksprijs gewonnen. Van de 12.000 Carp lezers die op de website van het blad hadden gestemd ging 39% van de stemmen uit naar Rosetta. Met kop en schouders winnaar van de publieksprijs , kondigde de hoofdredacteur van Carp, Dirk Koppes, de winnaar aan. Een zeer blije en tevreden Guy Spriggs, directeur Rosetta, nam in de aanwezigheid van 400 genodigden in het Amsterdamse Mercurius de prijs in ontvangst. Wij zijn heel trots en voelen ons heel cool!

Waarom Cool?

Directeur Guy Spriggs legt uit: Na de dotcomcrash durfden wij initiatief te nemen. We leverden op dat moment hoofdzakelijk internetsoftware aan krantenuitgevers, maar sommige klanten vertrokken. Er moest iets drastisch gebeuren en dat werd Schoolbank.nl, de site waar je ex-klasgenoten kunt traceren. Dit is één van de meest bezochte Nederlandse sites van dit moment met wekelijks een half miljoen bezoekers. Sinds dit jaar hebben we ook Workmates.nl, waar je oud-collega's kan traceren en Spullenbank.nl, een concurrent van Marktplaats. We zijn een actieve speler binnen een branche waar eigenlijk al jaren weinig hiërarchische verschuivingen plaatsvinden.

Over Coolest Company Award

Deelnemers aan de Coolest Company Award moeten aan een aantal criteria voldoen. Een bedrijf moet innovatief en origineel zijn. Er moet sprake zijn van een concreet product of bestaande dienst die zich onderscheidt op de markt. Als deelnemend bedrijf is een bestaan langer dan een jaar vereist en werken er minimaal meer dan 10 mensen. Het moet vooral een leuk bedrijf zijn om voor te werken, waarbij de medewerkers betrokken zijn en voor honderd procent meetellen.

Uit alle inschrijvingen voor de Coolest Company Award wordt een longlist gemaakt van honderd koele bedrijven, vervolgens brengen de lezers van Carp via de website hun stem uit op hun favoriet. Van de honderd bedrijven blijven er 25 over, waarna de redacteuren van Carp een shorlist van 10 samenstellen voor de finale! Op de finaledag wordt een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt.

Over Rosetta

Rosetta is opgericht in 1995 en gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor websites en uitgevers. Er zijn momenteel 12 werknemers in dienst. Bekende sites van Rosetta zijn www.Schoolbank.nl, www.Workmates.nl en www.Spullenbank.nl.


* Bijschrift foto (foto vrij van rechten): Guy Spriggs, directeur Rosetta, met de Carp Coolest Company Award

Einde persinformatie. Amsterdam, 26 november 2004.

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht