SCHORER

Take Care - Living PositHiv 2004

De actieweek Take Care - Living PositHiv start vandaag! In de week voorafgaand aan 1 december - Wereldaidsdag worden in het hele land activiteiten georganiseerd om mensen bewuster te maken van de blijvende aanwezigheid van hiv in de homogemeenschap.

Hiv: een blijvend gegeven
Mannen met en zonder hiv. Ze komen elkaar tegen, ze maken contact. Praten over je hiv-status is nog geen gemakkelijk gespreksonderwerp voor veel mannen. Veel hiv-negatieve mannen weten niet goed hoe ze er mee om moeten gaan als ze geconfronteerd worden met iemand die hiv heeft. Hiv-positieve mannen vinden het vaak moeilijk om open te zijn over hun hiv-status. Take Care gaat ook dit jaar weer proberen om dit ongemak en stilzwijgen rondom hiv te doorbreken.

2004: activiteiten in 25 steden!
De actieweek werd in 2001 in Amsterdam voor de eerste keer georganiseerd. Het initiatief werd door de homohoreca, bedrijven en bezoekers enthousiast opgepikt. In 2002 werd de actieweek ook buiten Amsterdam georganiseerd en vond toen in zes steden plaats. In 2003 werd het aantal deelnemende steden uitgebreid naar zestien en dit jaar doen maar liefst 25 steden mee!

Het volledige programma van Take Care - Living PositHiv 2004 is te vinden op WWW.TAKECAREONLINE.NL

Homohoreca, -bedrijven, gezondheids- en belangenorganisaties in de volgende steden gaan tijdens de Take Care week 2004 weer tal van activiteiten organiseren: Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen, Nijmegen, Amsterdam, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Leeuwarden, Zwolle, Den Haag, Enschede, Breda, Deventer, Heerlen, Haarlem, Oss, Alkmaar, Arnhem, Leiden, Zutphen, Breda, Zoetermeer en Delft.

De Take Care - Living Posithiv week wordt afgesloten met Love Dance, een benefietfeest in Paradiso in Amsterdam. Kijk op www.lovedance.nl voor meer informatie.

Take Care - Living PositHiv is een initiatief van: Schorer, Hiv Vereniging, Aidsfonds en COC Nederland

26 nov 04 16:20