Gemeente Breda

College zet onderhandelingen over evenementencomplex Bavelse Berg voort

De onderhandelingen met het marktconsortium over de komst van het evenementencomplex Bavelse Berg worden voortgezet. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten omdat de realisatie van het complex van groot belang is voor Breda als evenementenstad. In april 2005 zullen de nog openstaande vragen beantwoord moeten zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebied zich bij uitstek leent voor een breed scala aan binnen- en buitenactiviteiten. In het programakkoord 2002-2006 wordt gesteld dat zowel investeringen in als exploitatie van de hal door de markt moeten worden gerealiseerd. Het college legt de resultaten van het onderzoek ter bespreking voor aan de commissie ECG (Economische Zaken, Cultuur en Grondbedrijf) op 1 december aanstaande.

Op basis van een aantal deelverkenningen (marktruimte, milieu, geluid, beheer, draagvlak, ruimtelijke inpassing en financiën), heeft het college in de zomer van 2003 opdracht gegeven tot nader onderzoek naar de financiële haalbaarheid van het evenementencomplex. Eind maart 2004 besloot het college dit onderzoek voort te zetten met een marktconsortium, bestaande uit TCN Property Projects, Ahoy Rotterdam, Ballast Nedam Bouw en Interbrew Nederland. Brede organisatorische expertise, inschatting van financiële slagkracht, het vertrouwen in een succesvolle exploitatie en de mogelijkheden van het (inter)nationale relatienetwerk waren doorslaggevend om voor het genoemde consortium te kiezen.

Een aantal grote Bredase evenementen(organisaties), waaronder Harley Dag Breda, Breda Hippique, Breda Barst en Landschap & Tuin heeft in een vroegtijdig stadium reeds aangegeven, serieus interesse te hebben in het evenementencomplex. Ook organisaties van dance events, sportevenementen en regionale vak- en publiekbeurzen tonen interesse en volgen de ontwikkelingen op de voet.

Breda, 26 november 2004