Rabobank Nederland

Rabo Beleggingslijn wint ICT Innovation Award

De Rabo Beleggingslijn heeft de ICT Innovation Award gewonnen. Het tijdschrift Banking & Finance reikte deze prijs op 19 november in Luxemburg voor de eerste keer uit.

Het juryrapport vermeldt onder meer dat de spraakherkenning van uitzonderlijk goede kwaliteit is en de computer de gebruiker en zijn profiel herkent. 'Rabobank zoekt met de Rabo Beleggingslijn de grenzen op van wat technologisch mogelijk is en creëert hiermee waarde voor haar klanten.

'De Rabo Beleggingslijn is een gezamenlijk project van mCommerce, Rabo BeleggingsAdvies (RBA) en de Virtuele Rabobank. 'Deze prijs is een mooie bevestiging dat Rabobank nog steeds voorop loopt met vernieuwende bedieningsconcepten', aldus Jelle Piersma van de Virtuele Rabobank. 'Dit is een heel mooie aanmoedigingsprijs', vult Ton Maasland van RBA aan. 'De echte test komt natuurlijk in de markt. Begin 2005 breiden we de Beleggingslijn uit met ordering via spraakherkenning. Ik hoop dat de Rabobankbelegger dan net zo tevreden is als de jury.'

De Rabobank introduceerde op 15 oktober de Rabo Beleggingslijn. De lijn biedt beleggers realtime koersinformatie van de AEX- en Midcapfondsen, stijgers en dalers, en tien indices via spraakherkenning. De Rabo Beleggingslijn is bereikbaar via 0900-0705. Gebruikers krijgen via dit telefoonnummer ook toegang tot de Rabo Orderlijn.