Gemeente IJsselstein


Expositie architectuurcommissie
vrijdag, 26 november 2004 - 11:40 CET

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de commissie die adviezen geeft om de 'bouwkundige, landschappelijke en stedelijke schoonheid' te waarborgen is in de centrale hal van het stadhuis een expositie ingericht.

De commissie (voorheen Welstandscommissie) brengt advies uit in gemeenten in Midden-Nederland. Over het werk van de commissie is de expositie te bezichtigen tijdens de openingstijden van het stadhuis. Na IJsselstein verhuist de expositie naar andere stadhuizen in onze provincie.
Voor de expositie is gekeken op plaatsen die 75 jaar geleden zijn gefotografeerd en naar bouwwerken die 75 jaar geleden tot stand zijn gekomen. Op die plaatsen en van die bouwwerken zijn opnieuw fotos gemaakt. Tenslotte is gekeken welke ontwikkelingen zich hebben voorgedaan, die vóór 1929 ondenkbaar zouden zijn geweest.

Documentaire RTV Utrecht
Binnenkort is eveneens een vierdelige televisiedocumentaire bij RTV Utrecht te zien. Hierin is onder meer aandacht voor IJsselstein-Zuid en het kunstwerk 'In het verleden schittert het heden' (Jan Wolkers) op de Overtoom.

Nieuwe naam commissie
Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan was er op donderdag 25 november jl. een symposium in Fulcotheater waar de nieuwe naam werd onthuld: 'Welstand en Monumenten Midden Nederland'. De commissie was bekend onder de naam PUWC (Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit).