Time : 4:42:13 PM
Date : Friday, November 26, 2004
Sender Name: Group FORREST

Groep FORREST : NGO's slaan de bal mis

Verontwaardigd en ontgoocheld heeft de Groep FORREST kennis genomen van de publieke brief die op 24 november ll. door een aantal NGO's aan het Belgisch Nationaal Contactpunt van de OESO is gericht en van de publieke verklaringen die zij in dat verband hebben menen te kunnen doen.

Verontwaardigd omdat de NGO's tot gratuite beschuldigingen overgaan zonder zich de moeite te getroosten om met Groep FORREST vooraf contact te nemen.

Blijkbaar moeten die NGO's nog alles over de tegenspraak leren en moeten zij nog de informatieve waarde van een gesprek en van "bronnen" onderzoek ontdekken.

Dit is des te opmerkelijker omdat Groep FORREST steeds publiekelijk heeft verklaard dat hij niets te verbergen heeft en dus openstaat voor contact met belangstellenden, die met de werking van Groep FORREST kennis willen maken. Die bereidheid blijft overigens bestaan; sommige NGO's hebben van die bereidheid trouwens reeds gebruik gemaakt.

Door in het wilde weg "beschuldigingen" uit te bazuinen waarvan de onjuistheid door eenvoudige verificatie van feiten en "bronnen" zou blijken, zijn de NGO's tekortgekomen aan elementaire voorzorg, die zij aan Groep FORREST verschuldigd zijn.

Ontgoocheld omdat de NGO's zonder meer het werk en de besluiten van de Parlementaire Onderzoekscommissie en van het UNO-Panel negeren.

Beide instellingen hebben de grieven, waarmee de NGO's thans weer uitpakken, grondig onderzocht, nadat ze door "anonieme" bronnen ter discussie waren gebracht.

Na Groep FORREST te hebben gehoord en na de revelevante stukken te hebben bestudeerd, zijn zowel de Parlementaire Onderzoekscommissie, als het UNO Panel tot het besluit gekomen dat Groep FORREST ten onrechte werd beschuldigd.

Na dit dubbel onderzoek, komen de NGO's alsnog opnieuw met dezelfde "grieven" aandraven. Dat is niet ernstig.
Weliswaar blijkt daaruit dat de NGO's op groep FORREST niets nieuws hebben aan te merken, maar het komt hen niet toe om, eenzijdig en ongefundeerd, oude en weerlegde beschuldigingen de wereld in te sturen. Onnodig daaraan toe te voegen dat Groep FORREST die beschuldigingen, zoals voorheen, uitdrukkelijk en integraal, betwist.

Indien die NGO's -overigens ten onrechte- niet met het werk kunnen instemmen dat door de Belgische Parlementaire Onderzoekscommissie en door het UNO-Panel werd gedaan, dan moeten zij hen aanspreken.

Uit de toelichting die de NGO's bij hun brief van 24 november 2004 verstrekten, blijkt dit overigens hun achterliggende bedoeling te zijn.

Hun brief dient m.a.w. een oneigenlijk doel, waarvoor Groep FORREST alle voorbehoud maakt, omdat hij er, ten onrechte, opnieuw mee in opspraak wordt gebracht.