---


SFIR 5 rondt eerste civiel-militaire projecten af

26-11-2004 16:57:00

In de Iraakse provincie Al Muthanna heeft het civiel-militaire team van SFIR 5, in nauwe samenwerking met de plaatselijke autoriteiten twee projecten succesvol afgerond. In As Samawah leidde dit woensdag (24 november) tot de verstrekking van vijfentwintig mobiele telefoons aan het departement voor Energie. Eerder die week werden twee nieuwe wegen in het gebied rond Ar Rumaythah officieel geopend.

Het energiedepartement verzorgt de totale elektriciteitsvoorziening voor de provincie Al Muthanna en beschikt daartoe over vier krachtcentrales en elf transformatorhuisjes. De nieuwe telefoons moeten de onderlinge communicatie van werknemers verbeteren wat gevaarlijke situaties tijdens onderhoudswerkzaamheden voorkomt. De manager van het departement, de heer Fahim, prees de Nederlandse bijdrage aan de projecten en onderstreepte nogmaals het belang ervan. "In onze provincie is stroom net zo belangrijk als water", aldus Fahim.

De feestelijke ceremonie rond de opening van de nieuwe wegen trok veel belangstelling van plaatselijke autoriteiten en bevolking. De Al Dekan Roaden de Al Jarra Roadkonden worden aangelegd dankzij het civiel-militair team van SFIR. Momenteel wordt nog aan verschillende projecten gewerkt, onder meer de renovatie van een school en de aanleg van nieuwe wegen. Voor meer informatie zie dossier Irak Foto: de Nederlandse CIMIC-projectleider reikt de telefoons uit aan de heer Fahim