Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 november 2004

Eerste slachtoffer vuurwerk

15-jarige jongen raakt zwaargewond aan zijn hand nadat hij een patroon voorzien had van een lont en deze vervolgens had aangestoken

Hengelo

Vrijdag 26 november werd omstreeks 12.00 uur gemeld dat een jongen gewond zou zijn geraakt door zwaar vuurwerk aan de Sloetsweg. Politieagenten troffen daar een 15-jarige jongen uit Hengelo aan met zware verwondingen aan een van zijn handen. De jongen vertelde dat hij een patroon (bestemd voor vuurwerkpistolen) van een lont had voorzien en deze vervolgens had aangestoken. De patroon was in zijn hand uit elkaar geknald. De jongen werd naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht en aldaar geopereerd.

De 15-jarige jongen bleek samen met drie vrienden, twee 14-jarige jongens uit Hengelo en een 14-jarige jongen uit Borne, met vuurwerk bezig te zijn geweest, waarbij ook een paar strijkers waren afgestoken. Op het bureau is met de drie laatstgenoemde kinderen en hun ouders een gesprek gevoerd. De jongens zullen naar alle waarschijnlijkheid naar Halt worden doorverwezen.

Het is pas november en nu is reeds iemand gewond geraakt door het experimenteren met vuurwerk. Door de politie wordt opgetreden tegen mensen die te vroeg en/of op onveilige wijze omgaan met vuurwerk. Ook dit jaar houdt de politie in samenwerking met de GGD en Halt vanaf december een vuurwerkcampagne. Een van de onderdelen van deze campagne is de voorlichting, die aan leerlingen van groep 7 van het basisonderwijs en aan leerlingen van de eerste klas in het voortgezet onderwijs gegeven wordt. Hierin zullen de kinderen gewezen worden op de gevolgen van het vroegtijdig afsteken en het onjuist afsteken van vuurwerk. Ook zullen tips gegeven worden voor het veilig afsteken en bewaren van vuurwerk. (04-145935)



Politie Twente