Ministerie van Algemene Zaken


Persbericht ministerraad
26 november 2004

MINISTERRAAD RICHT COÖRDINATIE-EENHEID OP VOOR KABINETSBREDE COMMUNICATIE

De ministeries gaan hun krachten bundelen in een coördinatie-eenheid die tot taak krijgt om de eenheid in de kabinetsbrede communicatie te bevorderen. De coördinatie-eenheid krijgt drie opdrachten. In de eerste plaats richt de eenheid zich op het bewerkstelligen van een consistent, evenwichtig en geïntegreerd communicatiebeleid rond één of meer kabinetsbrede thema's. Daarnaast gaat de eenheid een langlopend communicatieprogramma ontwikkelen waarin permanent wordt toegelicht wat de overheid is en waar ze voor staat. Tenslotte kan de eenheid het kabinet van advies dienen over algemene beeldvorming rond het kabinet.

De ministerraad heeft ingestemd met een tweejarige pilot vanaf 1 januari 2005. Na deze periode wordt bezien of de coördinatie-eenheid voldoende meerwaarde oplevert om door te gaan.

De coördinatie-eenheid wordt ondergebracht bij de Rijksvoorlichtingsdienst en aangestuurd door de Voorlichtingsraad. Verder zal de eenheid bestaan uit ongeveer vijf vaste medewerkers, afkomstig van de verschillende departementen.

RVD, 26.11.2004