Multikabel


Multikabel en Casema koppelen hun glasvezelnetwerken voor zakelijke markt
26 november 2004

Bedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties met meerdere vestigingen in grote delen van Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en rond Breda kunnen binnenkort via één supersnel glasvezelnetwerk voorzien in hun behoefte aan datacommunicatie, internet en telefonie. Dit is mogelijk doordat kabelbedrijven Multikabel en Casema hun glasvezelnetwerken aan elkaar koppelen. Zij creëren hiermee één van de grootste geïntegreerde glasvezelnetwerken in Nederland en zetten hiermee een stap naar een landelijk dekkend glasvezelnetwerk.

Multikabel en Casema richten zich met hun initiatief op zakelijke klanten die behoefte hebben aan supersnelle, stabiele en uiterst betrouwbare verbindingen met onbeperkte groeimogelijkheden. Deze bedrijfslocaties kunnen direct aangesloten worden op het glasvezelnetwerk van de samenwerkende kabelbedrijven (het zogenaamde Fibre-to-the-Office). Ook landelijk werkende bedrijven en organisaties kunnen hun voordeel doen met deze samenwerking, door de interconnectieovereenkomsten die Multikabel en Casema hebben afgesloten met andere telecomoperators.

Pascal de Klerk, director Casema Telecom: "We verwachten op korte termijn ook de glasvezelnetwerken van de overige kabelmaatschappijen te kunnen koppelen. De gesprekken hierover zijn op dit moment in volle gang. Hiermee beschikken de kabelmaatschappijen als eerste in Nederland over een fijnmazig, landelijk dekkend glasvezelnetwerk met ongekende mogelijkheden!"

Marcel Nijhoff, directeur Marketing & Sales van Multikabel: "Wij zijn bijzonder verheugd over de koppeling van ons moderne breedbandige fibre-netwerk met dat van Casema. Hiermee kunnen we onze zakelijke klanten ook buiten Noord-Holland de voordelen van een directe aansluiting op één geïntegreerd datacommunicatienetwerk van glasvezel bieden. Dit initiatief past in ons voortdurende streven het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken om te voorzien in hun behoefte aan communicatiediensten."