Het Nederlandse Rode Kruis

26 november 2004
Humanbeatbox´en en Rappen tijdens de FunX vakantieweek

Tijdens deze vakantieweek werden er tal van workshops gehouden voor de deelnemers van deze vakantieweek. Op woensdag bezochten ze Burgers´ Zoo en ´s avonds kwam een echte human beatbox´er langs. Iedereen mocht meedoen en aan het einde van de workshop had iedereen het aardig onder de knie en maakte muziek met zijn eigen stem! Donderdag werd de dag van het rappen, ook hier ontpopten zich enkele talenten!

Zoveel mogelijk harde muziek
De vakantieweek begon zondag 21 november en eindigde op donderdag

Genoten van de workshop

25 november. Acht jonge gehandicapten deden mee aan deze vakantieweek. Dankzij de verschillende soorten workshops kwam iedereen aan zijn of haar trekken. Voor de vrijwilligers van 'De Paardenstal' was het geluid dat door deze workshops werd geproduceerd wel even wennen. Er werd harde muziek gebruikt, luid gezongen en met veel enthousiasme gerapt! Tegen het einde van de week hadden de deelnemers en vrijwilligers elkaar goed leren kennen en ontstonden er zelfs vriendschappen.

Iedereen aan de slag tijdens de workshops
Woensdagavond oefenden de deelnemers zich suf om het human beatboxen

Servet zingt in het turks voor iedereen

onder de knie te krijgen. Dit alles gebeurde onder leiding van Nabil van Ish. Hij nam ruim de tijd om iedereen te laten oefenen en feedback te geven. Aan het einde van de avond had bijna iedereen de basisklanken door en oefende ijverig verder. Daarna gaven enkele deelnemers een eigen show. Donderdagochtend was er de workshop rappen van Howard Dors. Hij wilde van alle deelnemers en vrijwilligers weten wat zij het allerleukste vonden van de vakantieweek. Van alle ervaringen maakten ze samen een mooie rap. Er ontstond een rap met een zin van iedere deelnemer en vrijwilliger.

Het einde van de vakantieweek kwam in zicht
Donderdag was de laatste dag van de vakantieweek. Veel deelnemers hebben telefoonnummers uitgewisseld en iedereen ging met een grote glimlach op zijn gezicht naar huis! Iedereen hoopt elkaar weer te zien tijdens de Urban Mixed-Up Party in januari. Alle deelnemers en vrijwilligers heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet!