Het Nederlandse Rode Kruis

26 november 2004
Radio 3fm zamelt geld in voor Soedan

Op het Neude wordt een speciale studio gebouwd voor de drie dj´s. Vanuit hier zullen zij 24 uur per dag alle radio-uitzendingen verzorgen. Bezoekers van het Neude kunnen de dj´s aan het werk zien in de studio die helemaal van glas wordt gemaakt. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk geld ophalen voor een noodhospitaal van het Rode Kruis in Darfur, Soedan. De dj´s mogen de hele week de studio op het Neude niet verlaten en moeten elkaar de hele week gezelschap houden. Daarnaast zullen zij deze vijf dagen niet eten! Op deze manier willen de dj´s het hongergevoel ervaren.

Situatie in Darfur
In het door etnisch geweld geteisterde Darfur zijn sinds maart ongeveer 70.000 mensen omgekomen door geweld, ondervoeding en ziekte. Bijna anderhalf miljoen mensen zijn hun dorp ontvlucht. Van hen verblijven er ongeveer 200.000 in buurland Tsjaad. De VN noemen de crisis in Darfur een van de ernstigste humanitaire crises van dit moment. Het Rode Kruis helpt mee met het leveren van voedsel, het zorgen voor onderdak, het bevoorraden van ziekenhuizen en het aanleggen van waterputten.

24 uur per dag te beluisteren op 3fm
Giel, Claudia en Wout zijn de hele dag te beluisteren op 3fm en zijn te zien via de webcams op 3fm.nl. In de week voor kerst kunnen luisteraars geld bieden op plaatjes, airtime en gesigneerde goodies.