Gemeente Amsterdam

Ondernemer van het jaar 2004
26 november 2004 - Ingrid Breed
Wethouder van Economische Zaken van Amsterdam, Frits Huffnagel maakte de winnaar van de STEW verkiezing `Ondernemer van het jaar 2004' op donderdagavond 25 november bekend. De winnaar is Stef Koster uit Amsterdam.

Hij zat in de bijstand, maar werd onlangs de trotse eigenaar van `Zeilmakerij Koster voorheen Borg' aan de Geldersekade. Hij zet het ambachtelijke bedrijf van de tachtigjarige heer Borg voort. STEW advies & training kleinbedrijf wil met deze prijs haar waardering uitdrukken voor ondernemers met aansprekende bedrijfsformules en de power om hun dromen waar te maken.

Juryrapport

Het juryrapport spreekt over Stef Koster als een voorbeeld voor andere startende ondernemers: "Zijn actiebereidheid, doortastendheid en goed gevoel voor klantenwerving zijn ondernemerskwaliteiten die hem ver zullen brengen (...). Door een oud ambacht in stand te willen houden en tevens in te spelen op een nieuwe vraag, weet hij een vernieuwend en pakkend bedrijfsconcept neer te zetten."

Feestelijke prijsuitreiking

De avond werd opgeluisterd door een film van de drie genomineerden, productpresentaties en een fotogalerij. De uitreiking stond geheel in het teken van de filmpremière, inclusief rode loper en champagne. De prijs is een jaar lang advies en training en ondersteuning bij promotiemateriaal van STEW ter waarde van EUR 1.000. STEW advies & training kleinbedrijf zet zich al ruim 30 jaar in om de slagingskans van startende ondernemers te verbeteren. STEW wil met deze prijs zichtbaar maken dat starten vanuit een uitkering wel degelijk mogelijk is.

Zie voor meer informatie www.stew.nl

© Gemeente Amsterdam