Gemeente Nieuwegein

Uitreiking twee Koninklijke onderscheidingen

Burgemeester Cor de Vos heeft op vrijdag 26 november twee Koninklijke onderscheidingen (KO´s) uitgereikt, op twee verschillende locaties.

Mevrouw Zuurhout
Mevrouw G.J. Zuurhout heeft om 16.00 uur in Woonzorgcentrum Vreeswijk (Lekboulevard 10) een Koninklijke onderscheiding: ze wordt Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 80-jarige mevrouw Zuurhout krijgt de onderscheiding onder meer omdat zij zich sinds 1984 dienstbaar maakt als vrijwilliger bij het woonzorgspectrum Vreeswijk in Nieuwegein. Gedurende bepaalde perioden heeft ze koffie, thee en maaltijden verzorgd, de vaat gedaan, tafels gedekt, heeft ze meegeholpen bij het huiskamerproject voor beginnend dementerende bewoners, heeft ze de wekelijkse kegelmiddag gestart en een borreluur verzorgd. Ze is 10 jaar actief geweest in het winkeltje, heeft 4 jaar het wekelijks eetcafé verzorgd en tot op heden assisteert ze bij grote zaalactiviteiten. Dit alles onder het motto ´Humor houdt me op de been!´.

De heer Vendrig
De 55-jarige heer C.A. Vendrig heeft om 20.30 uur in Bowlingcentrum Chandra (Blokhoeve 16) een Koninklijke onderscheiding: hij wordt Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Vendrig is sinds 1964 lid van de toenmalige bouwbond NKV (tegenwoordig FNV Bouw). Hij heeft zich sindsdien onder meer (onbetaald) bezig gehouden met jongerenwerk, ledenwerving, hij was plaatselijk vertegenwoordiger en hij verleende hulp bij het invullen van belastingformulieren. Tot op heden is hij onder meer penningmeester, coördinator vraagbaken van de afdeling Lekstreek en houdt hij zich bezig met klachtenbehandeling. De heer Vendrig is een gedreven persoon op wie men nooit tevergeefs een beroep doet. ´Ik kan je niet helpen´ en ´Ik wil je niet helpen´ komen in zijn woordenboek niet voor.

Invoerdatum 26-11-2004