Publieksdebat zaterdag 27 november

Schuldenbeleid in 2005: van lippendienst naar wapenfeit

Elke euro aan hulp die Afrika van donoren krijgt, gaat direct weer terug naar de bankrekeningen van buitenlandse schuldeisers. Door de enorme schuldenlast kunnen veel landen niet ontkomen aan de houdgreep van de armoede. Achter de schermen van de rijke landen groeit het besef dat het zo niet langer kan... Welke kant gaat het op in 2005? Waar zitten de adders onder het gras? Wat kunt u doen? Praat mee met Charles Mutasa (Afrikaanse schuldennetwerk Afrodad), Ashok Sinha, (Jubilee Debt Campaign UK) en Greetje Lubbi (Jubilee Nederland).

Zaterdag 27 november 2004, 12.15 - 14.00 uur
Beurs van Berlage, Amsterdam
Voertaal: Engels (Nederlandse inbreng mogelijk) Het publieksdebat is onderdeel uit van het Nederlands Sociaal Forum (NSF).

Meer informatie of opgave (niet verplicht):
info@jubileenederland.nl of 030-2361500.
Toegangskaarten tot het NSF kosten 5 euro. U kunt kaarten kopen bij de entree.

Workshop zaterdag 27 november
De schuld van Kimbanda: een fictief land met echte problemen Jubilee Nederland organiseert op het NSF ook een workshop. U ervaart hoe het is om met schuldeisers te moeten onderhandelen. U kunt ook in de huid van de Wereldbank kruipen... Speel mee in een rollenspel over de dilemmas rond schuldkwijtschelding!

Zaterdag 27 november 2004, 16.45 - 18.30 uur
Beurs van Berlage, Amsterdam

U krijgt nog geld van hen.
Maar het is niet hun schuld.

Nederland heeft veel geld tegoed van de armste landen in de wereld. Elke seconde innen onze regering en andere schuldeisers samen ruim duizend euro van deze landen. Genoeg om een verpleegster op te leiden in Malawi. Of twee kinderen een jaar naar school te laten gaan in Kenia.

Wereldwijd betalen ontwikkelingslanden zeven keer meer aan schulden dan ze aan hulp krijgen. De armste landen betalen zoveel dat er nauwelijks geld overblijft voor scholen, gezondheidszorg of veilig drinkwater.

Dat kan eenvoudig anders. Door de schulden van de armste landen niet te innen. Nederland kan daarmee beginnen. Wilt u bijdragen aan minder kindersterfte, minder honger en beter onderwijs? Steun dan onze oproep aan de Nederlandse regering om schulden van armste landen kwijt te schelden en andere schuldeisers aan te sporen hetzelfde te doen. Zet hier uw handtekening!
Vraag ook uw vrienden om een handtekening te zetten en stuur ze onze e-card.

Foto: Henni van Beek



© 2003 Jubilee Nederland