Nieuws op www.wijninfo.nl

Examen wijnproefkunde en diploma uitreiking najaar 2004

Persbericht OINOS Wijncursussen - 23 november 2004

Voor de 34e keer sinds de oprichting van OINOS Wijncursussen in 1988 is op 8 november j.l.is het examen Wijnproefkunde afgenomen. Alle 14 deelnemers zijn geslaagd voor zowel het proeftechnische als het theoretische gedeelte. De geslaagden zijn:

Henriëtte Bastiaans (Den Haag)

Ernesto Besling (Zierikzee)

Carolien Bovens (Utrecht)

Bart de Bree (Sliedrecht)

Jeroen Bronkhorst (Den Haag)

Jaco Bronswijk (Grijpskerke)

Stefan Kalwij (Zierikzee)

Joost van der Land (Numansdorp)

Simonette Lock (Rotterdam)

Jan Rokyta (Amersfoort)

Robert Verweij (Lopik)

Chris van der Voort (Uden)

Bram Vreugdenhil (Maasdijk)

Annelies Wiersma (Veenendaal)

Cursisten die niet aan het examen hebben deelgenomen ontvangen een getuigschrift.De diploma's zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt in "De Bovenkamer", een fraaie horecagelegenheid boven Eetcafé "De Klap" aan de Koningin Emmakade in Den Haag.

De cursus Wijnproefkunde beoogt de deelnemers zowel de vaardigheid van het beschrijvend wijnproeven bij te brengen als die van het analytisch wijnproeven (het wijnproeven in relatie tot de samenstelling van wijn). Cursisten komen zowel uit horeca als wijnhandel. Daarnaast zijn er steeds meer deelnemers die deze cursus als een prima opstap zien naar het proeftechnische deel van het vinologenexamen.

Voorjaar 2005 vindt de cursus Wijnproefkunde plaats voor twee groepen (maximaal 15 deelnemers per groep): groep A op de maandagen 7 en 21 maart, 4 en 18 april 2005; groep B op de dinsdagen 8 en 22 maart, 5 en 19 april 2005. Het voorjaarsexamen staat gepland op maandag 9 mei 2005.

Voor nadere informatie en inschrijving: Gerhard Horstink, Nijverheidsstraat 28 te 4631 KS Hoogerheide, telefoon: 0164-615966, telefax: 0164-620071,

e-mail: oinos@horstinkwijn.nl, website: http://www.horstinkwijn.nl/