Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 27-11-2004

Getuigen gezocht van flinke parkeerschade
MEPPEL Afgelopen woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur is een op het Prinsenplein geparkeerde grijze Mercedes A170 aangereden door een tot nu toe onbekende dader. De zijkant van deze auto is geschampt, mogelijk door een terreinauto. De gedupeerde Mercedeseigenaar heeft een schade van 2800. De politie zoekt getuigen. meppel@politie-drenthe.nl (bps 04-203151)

Vrouw gewond bij ongeval
ZANDPOL Vrijdagavond tegen 20.00 uur is een 53-jarige vrouw uit Schoonebeek gewond geraakt bij een aanrijding op de Nieuw Amsterdamseweg. Ze reed met haar auto op deze weg, terwijl een 24-jarige man uit Sleen met zijn vrachtauto achteruit de weg opreed, in verband met werkzaamheden. De Schoonebeekse zag dit te laat en schoot met haar auto dwars onder de vrachtauto. De brandweer heeft haar uit de auto gehaald. Ze is met vermoedelijk een gebroken borstbeen en enkele gebroken ribben naar het Scheperziekenhuis gebracht. (bps 04-203275)

Bestelauto gestolen
ASSEN Vrijdagavond is in de Neptunuspassage een witte VW bestelauto gestolen. Dit is gebeurd tussen 18.00 en 20.45 uur. De 22-jarige eigenaar, afkomstig uit Emmen, deed aangifte. (bps 04-203254)

Aanhoudingen na onderzoek inbraak
ASSEN Vrijdagnacht zijn drie jongens uit Assen aangehouden, twee van 16 en een van 17 jaar, omdat zij verdacht worden van een inbraak in een gebouw van het ziekenhuis aan de Europaweg, waarbij enkele computerschermen zijn gestolen. Na een inbraakmelding troffen agenten de drie aan in de directe omgeving. Ze zijn aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. Met behulp van een diensthond is in de omgeving gezocht, waarbij een computerscherm is teruggevonden. De drie worden ook verdacht van een poging tot inbraak of een vernieling in een ijssalon op het Koopmansplein, waarbij een raam is vernield.Het onderzoek wordt voortgezet. (bps 04-203310)

Politie onderzoekt spoor van vernielingen autos BOVENSMILDE Vrijdagavond zijn, voor zover nu bekend , ongeveer twaalf autos vernield. Deze stonden in met name de Rozenstraat, Bremstraat, Magnoliastraat en de Walstraat. Vooral spiegels en ruitenwissers moesten het ontgelden. De vernielingen vonden plaats omstreeks 23.45 uur. De daders zijn, aldus een getuige, twee blanke jongens. Een van de twee is tussen de 15 en 17 jaar, heeft halflang blond haar tot op de schouders, en heeft zijn haar voor zijn ogen hangen. Hij droeg een zwart jack met witte strepen op de mouwen. Deze jongen reed op een zwarte opoefiets en had een zwarte sporttas bij zich. De andere jongen heeft een iets meer gezet postuur en droeg ook ongeveer zon jas. Mensen die informatie hebben over deze daders, kunnen dit doorgeven aan de politie. Telefoon 0900 8844 of via het e-mailadres middendrenthe@politie-drenthe.nl (bps 04-203298)

Aanhoudingen na mishandeling
ASSEN Vrijdagnacht tegen 1.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Brinkstraat. De aanstichter bleek een 31-jarige man uit Assen. Hij is aangehouden wegens mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. Betrokkenen in deze zaak moeten nog worden verhoord, zodat de oorzaak en dergelijke nog niet bekend zijn. (bps 04-203306) HOOGEVEEN Vrijdagnacht omstreeks 2.30 uur is in de Hoofdstraat een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, nadat hij een 29-jarige man uit dezelfde plaats, om nog onduidelijke redenen, met een mes had bedreigd en hem een kopstoot had gegeven. Hij is ingesloten, in afwachting van verder onderzoek. (bps 04-203308)

Onderzoek mishandeling
HOOGEVEEN Vrijdagnacht tegen 4.30 uur is een 20-jarige man uit Beilen door twee nog onbekende mannen bewusteloos geslagen. Dat gebeurde in de buurt van het Museumlaantje. De Beilenaar is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt deze zaak. (bps 04-203318)

Kledingopslag uitgebrand
MEPPEL Vrijdagnacht omstreeks 2.15 is een uitslaande brand ontstaan in een houten schuur in de Havenstraat. De schuur is in gebruik als inzamelpunt voor gebruikte kleding. De brandweer bluste de brand en voorkwam daarmee dat de brand oversloeg naar het naastgelegen pand. De politie onderzoekt de brand. Mogelijk is het ontstaan door gooien met vuurwerk. (bps 04-203309)

Vervelende, dronken horecaklant aangehouden
EMMEN Vrijdagavond rond 18.15 uur werd de hulp van de politie ingeroepen in een restaurant aan de Weerdingerstraat. Daar bleek een 53-jarige man uit Emmen problemen te veroorzaken. Hij was zeer dronken en wilde de rekening niet betalen. Tegen de ter plaatse gekomen agenten werd hij zo mogelijk nog vervelender. Hij is uiteindelijk aangehouden wegens belediging, en in de boeien afgevoerd en ingesloten. Nadat de drank is uitgewerkt zal hij worden verhoord. Dat zal in de loop van zaterdag zijn. (bps 04-203224)

Bekeuringen uitgedeeld tijdens toezicht
ASSEN Vrijdagavond zijn tijdens toezicht in de wijken Marsdijk en Peelo zon dertig bekeuringen uitgedeeld, waarvan twintig voor fietsers zonder de vereiste verlichting.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875.