Politie Zeeland


O-10836-2004 Controle-actie In Goes Uit

In het kader van het project "In Goes Uit" zijn tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 05.00 uur controles gehouden in Goes. Het doel van dit project is het veiligheidsgevoel te vergroten en het aantal geweldsdelicten in de binnenstad te verminderen.
In totaal werden 272 voertuigen gecontroleerd waarvan 5 bestuurders een proces-verbaal kregen voor het rijden onder invloed van alcohol waarvan 2 hun rijbewijs in moesten leveren.
Tegen een persoon werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij in het bezit was van een handbijl en een mes. Deze zijn in beslaggenomen. Verder werd een persoon aangehouden omdat hij nog 25 dagen hechtenis had openstaan. Hij werd overgebracht naar Torentijd. Een persoon werd aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan van 75 euro. Na betaling hiervan werd hij weer in vrijheid gesteld.
Verder werden er nog 9 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. niet dragen van de autogordel, rijden met mistverlichting, rijden zonder verlichting.
Aan deze actie werkten naast diverse afdelingen van politie Zeeland ook het Openbaar Ministerie, de KLPD en de Koninklijke Marechaussee mee.


Z-10837-2004 Alcoholcontroles in Zeeuws Vlaanderen

Tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 04.00 uur werden op een diverse locaties in Zeeuws Vlaanderen alcoholcontroles gehouden waarbij in totaal 285 blaastesten werden afgenomen.

Hiervan waren 4 bestuurders in overtreding. Drie van hen kregen een boete en tegen een bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij weigerde te blazen.
De alcoholcontroles werden gehouden op de Tractaatweg in Westdorpe en op de Buitenhaven, Kennedylaan, Mr. F.J. Haarmanweg en de Guido Gezellestraat in Terneuzen in samenwerking met 3VO en de AVV (Adviesdienst Verkeer en Vervoer).


O-10838-2004 Rijden onder invloed

Op de N57 te Serooskerke (S) werd zaterdag om 00.50 uur een 57-jarige automobilist uit Burgh Haamstede aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.


Z-10839-2004 Rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed

Van een 20-jarige automobilist uit Terneuzen is zaterdag rond 01.00 uur op de Hulsterweg in Hulst het rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed van alcohol.
Uit een blaastest bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarop hij werd aangehouden. Met achterlating van zijn rijbewijs maar met een dagvaarding op zak werd hij na verhoor weer in vrijheid gesteld.