Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


27 november 2004


onderwerp: vechtpartij om vermeende skinhead


De politie Zutphen heeft vannacht in de binnenstad 5 mannen aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij tussen twee partijen omdat in één van de groepen een skinhead aanwezig zou zijn.


Een kaal hoofd, een bomberjack en anti-nazistickers van een stapper zijn mogelijk de oorzaak geweest van een vechtpartij in de Zutphense binnenstad.


De vechtpartij werd omstreeks 03.35 uur gemeld en gewaarschuwde agenten troffen op de Schupstoel een tiental personen aan, die duidelijk met elkaar op de vuist waren gegaan. Bebloede gezichten en handen waren het bewijs. Een jonge vrouw lag op de grond en bleek door een trap in haar rug licht gewond te zijn geraakt.


Op aanwijzing van getuigen werden 5 mannen uit Zutphen en Doesburg (20 t/m 35 jaar) aangehouden en met verschillende politieauto's naar het politiebureau gebracht.


Uit een eerste verhoor van de slachtoffers en getuigen is gebleken, dat een 20-jarige jongeman uit Gouda voor een skinhead is aangezien. Na het verlaten van een horecazaak heeft men hem kennelijk de les willen lezen. Hierbij heeft één van de aangehouden verdachten de jongeman een mes op de keel gezet, waarna een vechtpartij ontstond. Hierbij zijn rake klappen over en weer uitgedeeld.


Alle verdachten zijn per arrestantenbus naar het cellencomplex in Doetinchem overgebracht. Tijdens het transport heeft één van de verdachten een ruit van de bus vernield. Hier krijgt hij een proces-verbaal voor.


Vandaag zal de politie getuigen, slachtoffers en verdachten horen en met het Openbaar Ministerie contact leggen over de verdere afhandeling.


Einde bericht.



---- --