Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Freund neemt de leiding in Wereldbekerklassement

27/11/2004

Stockholm, 27 november 2004
Michael Freund heeft vanavond in de met sneeuw bedekte Zweedse hoofdstad Stockholm de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen gewonnen en gaat daarmee aan de leiding in het tussenklassement na drie wedstrijden.
Nadat de warming up ronde op vrijdagavond nogal chaotisch verliep, besloot de Zweedse parcoursbouwer Dan Henriksson het parcours wat ruimer op te zetten, tot tevredenheid van de menners. Wild card menner Tomas Eriksson zag desalniettemin de zege voor eigen publiek in de sfeervolle Globen Arena aan zijn neus voorbijgaan nadat in de beslissende omloop zijn voorleidsel bleef haken en hij een extra volte moest rijden. Dit kostte hem tijd en een afgeworpen balletje. Eriksson stijgt ondanks zijn tweede plaats in Stockholm niet in het klassement aangezien hij evenals Freund vorige week in Stuttgart, met een wild card aan de start kwam, en daardoor geen punten krijgt. Chester Weber sluit zijn vierde Wereldbekerseizoen af met de derde plaats. De 29-jarige Amerikaan ging op vrijdagavond tijdens de warming up ronde volledig de mist in en kreeg bovendien volgens hem onterecht vijf strafseconden toegekend door de jury nadat hij een van de hindernissen omver reed. Tijdens de Wereldbekerwedstrijd liep hij met zijn span Zwitserse en Duitse warmbloeden twee fouten op, maar hij was dik tevreden met de zeven punten die hij verdiende. Doordat Eriksson geen recht had op punten kreeg Weber punten voor de tweede plaats. Boyd Exell was minder tevreden met zijn prestatie. De Australische menner liet 15 strafseconden noteren voor afgeworpen balletjes en hij moest genoegen nemen met de vierde plaats.
De Wereldbekerdebutanten Nicke Pålsson (5e) en Fredrik Persson (6e) moeten duidelijk nog in het Wereldbekerritme komen, maar zoals Persson zei `het komt vanzelf goed.'

Op zondagmiddag nemen de vierspanrijders deel aan een extra wedstrijd, die niet meetelt voor de Wereldbeker. Weber's plaats wordt ingenomen door de Zweedse ponyvierspanrijder Ulf Mattson, aangezien Weber voor Thanksgiving terugreist naar Amerika. Michael Freund zal voor de gelegenheid met het span van Weber starten.
De volgende Wereldbekerwedstrijd vindt plaats in Mechelen, België, op 26 en 27 december 2004.

www.worldcupdriving.com