Anti Racisme Informatie Centrum

Platform De Dialoog: voor aanmelding info@dagvandedialoog.nl en informatie www.dagvandedialoog.nl

Rotterdam Deug(d)t !

Dag van de Dialoog,

zaterdag 27 november 2004

De derde Dag van de Dialoog heeft dit jaar als thema: Ken elkaars deugd(en). Benoem uw eigen goede (en minder goede) eigenschappen, leer die van anderen kennen en doe er wat mee! Ook dit jaar worden er meer dan honderd tafels door de hele stad gedekt, waaraan vele Rotterdammers van diverse culturen met elkaar het gesprek aangaan. Maar wij hebben u daarvoor wel nodig! Alle Rotterdammers kunnen mee doen. Ook uw organisatie, instelling of bedrijf kan één of meerdere tafels organiseren. Meldt u daarom aan en doe mee; want Rotterdam deugd(t)!

Achtergrond en doel
De Dag van de Dialoog is een initiatief van het platform 'De Dialoog'. Dit platform is opgericht vlak na 11 september 2001. Verschillende organisaties voelden de behoefte om te komen tot een breed gedragen stadsontmoeting tussen Rotterdamse burgers. Het idee van de Dialoog is simpel en doeltreffend. Mensen komen samen en wisselen - tijdens een maaltijd - in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema als Ontmoet een ander en laat uzelf zien, Respect voor elkaars waarden of zoals dit jaar Ken uw eigen deugd(en).

Het doel van het platform is het versterken van de onderlinge contacten tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het stimuleren van de dialoog tussen culturen en het hierdoor inspireren van de betrokken Rotterdammers. Het platform De Dialoog grijpt de Dag van de Dialoog aan om komend jaar via dialoogkringen deze dialoog voort te zetten.

Werving deelnemers
Elke Rotterdammer, Rotterdamse organisatie, instelling of bedrijf kan meedoen. U kunt zich aanmelden om bij een tafel aan te schuiven of u nodigt zelf deelnemers uit en realiseert hiermee zelf een dialoogtafel. Het kan ook zijn dat een organisatie of persoon meerdere tafels organiseert, in dat geval is er sprake van een zogenaamde dialoogkring.

Voorzitters
Alle tafelhouders zorgen zo mogelijk voor een gespreksvoorzitter, die aan de hand van de gespreksformule de dialoog leidt. Voor de voorzitters wordt een trainingsavond georganiseerd op dinsdag 23 november 2004.

Tafelgesprekken met maaltijd
Een dialoogtafel kent een zestal gasten en een gespreksvoorzitter. De tafelgesprekken zijn van 15.00 - 18.00 uur. Iedere organisator bereidt zelf een eenvoudige maaltijd of zorgt voor catering. Houd daarbij rekening met de eetgewoonten van uw mogelijke gasten.

Slotbijeenkomst
Na de tafeldialogen in de middag wordt er op zaterdagavond een slotbijeenkomst georganiseerd. Het is nog een verrassing waar het plaatsvindt en wat er gaat gebeuren. Houd het actuele nieuws hierover bij op www.dagvandedialoog.nl.

Aanmelden
Rotterdammers, organisaties en ondernemers kunnen zich aanmelden als deelnemer, voorzitter, tafelhouder of dialoogkringhouder. Aanmelden kan door middel van het aanmeldingsformulier (Word-document). Als u wel een tafel wilt organiseren maar u vindt het lastig om een diverse groep bij elkaar te krijgen, of heeft u geen voorzitter beschikbaar, dan kan het platform u daarbij ondersteunen.

U doet toch ook mee?!
Inmiddels ondersteunen al vele organisaties en instellingen de komende Dag van de Dialoog, zoals: Arminius, Aya Sofia moskee, Bewonersorganisatie Hillesluis, Bibliotheek Rotterdam, Brahma Kumaris Spirituele Akademie, Cliëntenraad Centrum voor Dienstverlening, COS Rijnmond & Midden Holland (centrum voor internationale samenwerking), Delphi Opbouwwerk, Humanistisch Verbond, De Heuvel (adviesbureau voor jeugd- en jongerenwerk), Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR), Matrix, RADAR, Roravolere, SBAW, Stichting LOKAAL Rotterdam (SDSR), Stichting Marokkaans en Arabisch Cultureel Centrum voor Vrouwen (SMACCV), Stichting Vluchtelingenorganisaties Rijnmond, Stichting Vrouwenhuis Cleo-Patria, Stichting Vrouwenstudio De Peperklip, SONOR, Sport en Recreatie, Steunpunt Wonen Rotterdam, Stichting Stimulans, Stichting Stimular en Vereniging Ettaouhid. Daarbij zijn ook al vele particuliere Rotterdammers betrokken bij de komende Dag van de Dialoog. U doet toch ook mee. Want Rotterdam deugd(t)!