Ingezonden persbericht


In Hoger Sferen

Zaterdag 27 november, 10.00-16.30 uur

Cultureel Centrum, Mekelweg 4

door Trudie van Ginkel

Kosten inclusief studiemateriaal en catering: ¤25,- (studenten/aio's), ¤40,- (overigen). Maximaal 25 deelnemers.

Het labyrint is al eeuwenlang het symbool van de menselijke levensweg: kronkelig, vol onlogische bochten en keerpunten. Overal in Europa kun je labyrinten vinden. Langs de Scandinavische kusten liggen er vele, gemaakt van keien. Als mozaïek zie je ze in de vloer van kathedralen. In Deventer is recent nog een labyrint aangelegd. Mensen van alle tijden hebben de kronkelweg van zo'n mozaïek gevolgd. Dat hielp hen om orde te zien waar eerder alleen maar chaos heerste. Eerst komt er overzicht in het labyrint, maar daarna ook in hun eigen leven. Lopen in een labyrint is een van de meditatietechnieken, die tijdens de meditatiedag wordt beoefend. Daarnaast worden er ook ontspanningsoefeningen gehouden en wordt de aandacht gecentreerd door het kleuren van mandala's.

Al deze technieken zijn methodes om te ontdekken wat in je leven zwaartepunten zijn en wat bijkomstigheden.

Drs. Trudie Ginkel is als studentenpastor werkzaam in Delft. Zij verzorgt al vele jaren meditatiecursussen voor studenten van o.m. de TUD.

Inschrijving Meditatiedag

workshopsg@tbm.tudelft.nl onder vermelding van Meditatiedag. Hierop ontvang je per mail nadere informatie hoe je je definitief inschrijft.