TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-11-2004

Televisie
1000 STERREN STRALEN
Uitzending zaterdag 27 november
Nederland 2 - 20.05 uur

EERSTE THEATERRONDE 1000 STERREN STRALEN
VANUIT CONDOR CITY ENSCHEDE

De tien finalisten van 1000 STERREN STRALEN zijn bekend! Het zijn Chris de Roo uit Emmen, Connie Triel uit Den Bosch, Danny van Zoest uit Arnhem, Edrianne Zoon uit Fijnaart, Jerry van Vianen uit Den Haag, Joop Lens uit Nijmegen, Leon Gabriels uit Roosendaal, Liesbeth Vollebregt uit Almere, Marc Canto uit Serooskerke en Susanne Veldmeijer uit Soest.

Zaterdag 27 november vinden de optredens van de finalisten plaats in Condor City Theater in Enschede. De locatie waar vandaan Frans Bauer die avond voor zijn theatertournee optreedt.

Tijdens de uitzending moeten de kandidaten het beste van zichzelf laten zien door een performance van één of meer nummers. Aan het eind van de uitzending wordt beslist welke zes kandidaten doorgaan naar de volgende ronde en welke kandidaten moeten afvallen. Die beslissing ligt bij de jury, die bestaat uit Mieke Werger, Peter Haarbrink, Emile Hartkamp en Norus Padidar, en bij het kijkerspubliek dat telefonisch zijn stem kan uitbrengen op zijn favoriete kandidaat.

Frans Bauer fungeert backstage als 'mental coach' voor de kandidaten en peilt samen met presentator Bert Kuizenga de stemming onder de familie en fans van de kandidaten. Uiteraard zingt Frans elke aflevering een grote hit.

Meer informatie over de uitzending is te vinden op de website www.1000sterrenstralen.nl.