Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 november 2004


Graveeractie rijzadels tijdens indoorwedstrijd


De politie en stadswachten van Harderwijk bieden eigenaren van rijzadels op 27 november tijdens een indoorwedstrijd in Hierden de gelegenheid om hun kostbare zadels tegen diefstal te beschermen door ze te voorzien van een postcode en huisnummer. Een methode zoals ook wordt gebruikt bij het graveren van fietsen. Bij de zadels worden de postcode en huisnummer door middel van slagletters in het leder ingeslagen.


Met enige regelmaat wordt bij de politie de diefstal van rijzadels gemeld. Een ingeslagen postcode met huisnummer biedt bij de aankoop van een 2e hands zadels de mogelijkheid om de herkomst te controleren. Voor de politie bieden de codes de mogelijkheid om bij het aantreffen van gestolen zadels de eigenaren op te sporen en zadels terug te geven.


Op zaterdag 27 november zijn een Harderwijkse politievrouw en de stadswachten van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig op de manege aan de 2e Parallelweg in Hierden om zadels gratis te graveren. Die dag wordt daar een grote indoorwedstrijd van de Randmeer Ruiters verreden.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58


---- --