Bond tegen het Vloeken

Voetbalclubs binden de strijd aan met verbaal geweld Geplaatst op 22 november 2004 Voetbalclubs binden de strijd aan met verbaal geweld
Maasdam Elf voetbalclubs in de Hoekse Waard binden de strijd aan met vloeken en andere vormen van grof taalgebruik. Al deze clubs gaan langs het veld een bord plaatsen met de tekst Een vloek mist ieder doel. De borden zijn beschikbaar gesteld door de Bond tegen het vloeken. Op zaterdag 27 november, om 11.00 uur onthult burgemeester Oversier van de gemeente Binnenmaas het bord bij V.V. Maasdam, Sportlaan 30 in Maasdam.

Op het hoogste niveau spreekt de KNVB over het aanpakken van kwetsende spreekkoren, maar ook op en langs het veld van amateurverenigingen is veel grove taal te horen. Die kan de sfeer en het spelplezier behoorlijk bederven. Na contact met de werkgroep van de Bond tegen het vloeken (Hoekse Waard) besloten de clubs dan ook om een bord te plaatsen dat oproept tot het nalaten van grove taal. De clubs hopen daarmee een duidelijk signaal af te geven.

Het gaat hier om de clubs V.V. s-Gravendeel, V.V. Maasdam, V.V. Puttershoek, SSS Klaaswaal, V.V. Piershil, ZBVH Zuid-Beijerland, GOZ Mijnsherenland, NBSVV Nieuw-Beijerland, SHO Oud-Beijerland, S.V. Heinenoord en Zinkwegse Boys uit Oud-Beijerland.

Door de aanwezigheid van de burgemeester laat de gemeente Binnenmaas zien dat zij het waardeert dat de clubs laten zien dat ze genoeg hebben van gescheld en gevloek. Bij de opening zal ook de heer P. Akkerman aanwezig zijn, bestuurslid van de Bond tegen het vloeken.

De Bond tegen het vloeken hoopt dat nog meer clubs een bord van de Bond willen plaatsen. Clubs die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Bert Gijsbertse, coördinator vrijwilligerswerk bij de Bond, tel. 0318 512002 of bert@bondtegenvloeken.nl.