Ingezonden persbericht


STAYING ALIVE: EEN CNN/MTV SPECIAL OVER DE INVLOED VAN HIV/AIDS OP JONGE MENSEN OVERAL TER WERELD

30-minuten special mag door iedere zendgemachtigde rechtenvrij uitgezonden worden

CNN International en MTV International hebben voor het eerst in de historie gezamenlijk een 30 minuten durende special geproduceerd. De special over HIV/AIDS, Staying Alive: A CNN & MTV News Special zal op CNN International op 27, 28 november en 1 december te zien zijn. Tezamen met MTV wordt een potentieel kijkerspubliek van meer dan een miljard mensen bereikt. De special zal rechten- en kostenvrij worden aangeboden aan alle uitzendorganisaties om een zo groot mogelijk publiek te bereiken met de boodschap over HIV/AIDS preventie.

'Staying Alive'wordt gepresenteerd door CNN's Monita Rajpal en MTV presentator Tim Kash. De special brengt de grootste namen uit de wereld van muziek en nieuws bij elkaar. In de show zijn o.a. Bollywood filmsterren te zien, evenals Afrikaanse straat artiesten en Russische druggebruikers. Daarnaast vele persoonlijke verhalen die het onderwerp HIV scherp in beeld brengen in reportages uit Thailand, Tanzania, de VS, Rusland, China, India en Brazilië.

In een unieke creatieve benadering zullen lokale MTV zenders en CNN kantoren over de gehele wereld samenwerken om nieuwsitems te produceren die gericht zijn op hoe HIV/AIDS jonge mensen beïnvloedt in iedere regio. De nieuwsitems zullen gemaakt worden door lokale CNN verslaggevers en lokale MTV VJ's in verschillende landen. In de special komen o.a. verschillende onderwerpen aan de orde die gerelateerd zijn aan HIV/AIDS, inclusief de toegang tot behandeling, condoom gebruik, discriminatie en de toename van het aantal infecties. Door middel van een zeer uitgebreide reeks van onderwerpen zal de kijker worden geïnformeerd over hoe HIV/AIDS iedereen raakt, ongeacht leeftijd, etniciteit, land of sociaal-economische achtergrond.

De special wordt op CNN International uitgezonden op: Zaterdag 27 november om 21.30 uur
Zondag 28 november om 14.30 uur en 23.30 uur
Woensdag 1 december om 14.30 uur en 22.30 uur


---

Voor meer informatie (