Ingezonden persbericht


Nieuw woningaanbod: twee- en meerkappers in het hartje van Oosterhout Aankomende zaterdag, 27 november, start de verkoop van twee nieuwe projecten in de Elten in Oosterhout. Het aanbod bestaat uit aantrekkelijke tweekappers en meerkappers, gelegen in het hartje van deze kindvriendelijke wijk. De verkooppresentaties zijn op twee plaatsen in Oosterhout, in de wijk in aanbouw, en voor iedere geĂŻnteresseerde vrij toegankelijk.

Lentse Warande gelijkwaardig dijkteruglegging
De dijk bij Lent hoeft niet per se te worden teruggelegd van de gemeente Nijmegen om ook in de toekomst de veiligheid bij hoogwater te garanderen. Het Rijk studeert al geruime tijd op rivierverruimende maatregelen bij Lent.Voor de gemeente Nijmegen zijn zowel de dijkteruglegging als Lentse Warande goede oplossingen voor rivierverruiming. De uiteindelijke keuze is een verantwoordelijkheid van het Rijk. De staatssecretaris neemt waarschijnlijk in het voorjaar van 2005 een besluit. Lees meer in het persbericht van de gemeente Nijmegen naar aanleiding van het advies van de Stuurgroep Dijkteruglegging Lent van 19 november jongstleden.

De Woerdt krijgt inrichting voor recreatie
Het plangebied 'de Woerdt' is een smalle strook landelijk gebied dat in het noorden ingeklemd is tussen de nieuwbouw van de Waalsprong (Nijmegen) en Klein Rome (Bemmel). Het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN), de gemeenten Nijmegen en Lingewaard en het Waterschap Rivierenland ontwikkelen gezamenlijk een inrichtingsplan voor dit gebied. Het doel is om aan de inwoners van de bestaande en nieuwe woongebieden bij Nijmegen en Bemmel, recreatieve routes en andere recreatieve faciliteiten in het buitengebied aan te bieden.

Voorzieningenhart Oosterhout heet nu officieel De Klif Op 10 november 2004 heeft de commissie Straatnaamgeving van de gemeente Nijmegen besloten om het voorzieningenhart in Oosterhout-Nijmegen aan de Pijlpuntstraat de naam De Klif te geven. In dit gebouw zit de basisschool, de kinderopvang, de GGD, de culturele instelling de Lindenberg en de wijkraad. De naam De Klif sluit aan bij de bijzondere vormgeving van het gebouw.

23 november 2004

Dit is een uitgave van de gemeente Nijmegen en GEM Waalsprong Beheer. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie over ontwikkelingen in de Waalsprong: www.waalsprong.nl