TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-11-2004

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 27 november
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.57 uur

MARK VAN BOMMEL EN MIJNTJE DONNERS IN Z@PPSPORT

In stootvaste ijshockey-outfit presenteert Barbara Barend met de jonge ijshockeykanjers van 'The Wolves' uit Den Haag het enige echte jeugdsportprogramma van Nederland: Z@PPSPORT. Wat zit er in de uitzending van zaterdag 27 november?

Eén van de onderdelen van het Europees Kampioenschap Aerobics is de Funk Hip Hop, ook wel bekend als streetdance. De groep Cstyle is al Nederlands kampioen en doet nu mee aan het EK. Z@PPSPORT volgt hun prestaties en dan vooral de verrichtingen van Sanne Seebo (13), die al danst vanaf haar vierde en dat later ook professioneel wil gaan doen.

In het '1-Tweetje' beantwoordt PSV-aanvoerder en Oranjespeler Mark van Bommel alle persoonlijke vragen. Houdt hij van spelletjes en sms't hij veel? Dat weet je na dit 1-Tweetje.

"Lieve Barbara, ik heb een groot probleem. Ik hockey al bijna vier jaar, maar ik kan de schuifslag niet goed. Zou ik geholpen kunnen worden". Dat schreef Marieke Scheepens (11) uit Best. In 'Hellup!" krijgt Marieke hulp van de speelster die jarenlang Oranje naar de wereldtop leidde en driemaal meedeed aan de Olympische Spelen: Mijntje Donners.

Verder in Z@PPSPORT aandacht voor:

* Dammen. 50 deelnemers van 8 tot 15 jaar beleefden een prachtdag in IJmuiden;
* In het bowlingcentrum in Haarlem namen 125 jeugdspelers deel aan een wedstrijd en gooiden behalve ballen ook hoge ogen;
* Ondanks de regen was de Herstspeldag V.S.C.O. uit Oosterwolde een succes.

Deze aflevering van Z@PPSPORT wordt maandag 29 november herhaald om 13.27 uur.