Ingezonden persbericht


Pret maken en cultuur snuiven in kasteel Hoensbroek in december

Het Limburgse kasteel Hoensbroek is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. Je beleeft er spannende, amusante en ook leerzame avonturen. Beklim de Middeleeuwse toren, zoek de geheime kamer en bibber in een eeuwenoude kerker. Daarbij kun je nog veel meer beleven in het kasteel in december!

Maak je eigen handbeschilderde tegel
Op 27, 28, 29 en 30 december van 12.00 tot 16.00 uur is het mogelijk om je eigen tegel te beschilderen. Dit kun je doen op een porseleinen tegel met speciale verf. Je neemt de tegel daarna mee naar huis en kunt hem in een gewone oven afbakken. Proef de kasteelsfeer, bewonder de eeuwenoude haard- en wandtegels in het kasteel en doe inspiratie op om je eigen tegel te maken. Deelname aan de workshop is gratis na betaling van de reguliere entree. Leuk voor kinderen en volwassenen!

Eeuwenoude tentoonstelling
Op de 17de eeuwse zolder van kasteel Hoenbroek is een tentoonstelling te bewonderen van meer dan tweehonderd eeuwenoude haard- en wandtegels. Deze tentoonstelling is wegens succes verlengd tot en met 31 december! De tegel is tegenwoordig verhandelbaar antiek; voor véél geld worden ze verkocht aan liefhebbers en verzamelaars. Bewonder de details van de tegels, zoals hoekversieringen met Franse lelies en handgeschilderde afbeeldingen van onder meer kinderspelen, muziekinstrumenten en oude ambachten. De oudste tegels die te zien zijn stammen uit de 17de eeuw.

Nieuw: Familietocht!

Nieuw dit jaar in kasteel Hoensbroek is de familietocht. De familietocht is een tocht vol avonturen en ontdekkingen. Deze tocht is ontwikkeld om jong en oud op een bijzondere manier kennis te laten maken met kasteel Hoensbroek. Iedereen die deelneemt volgt een speurtocht door het kasteel en gaat op zoek naar de schatkisten. In deze kisten liggen een aantal 'Proeven van Bekwaemheid' verborgen. Het vervullen van deze opdrachten is noodzakelijk om de tocht goed te volbrengen. De familietocht biedt avontuur voor jong en oud!

Entree en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is iedere dag geopend van 10.00 - 17.30 uur. Uitzonderingen: 24/12 en 31/12: open 10.00 - 13.00 uur, 26/12: open 12.00 - 17.30 uur, gesloten op 25/12 en 1/1. Volwassenen E 4,75, 65+ E 4,25, Kind 4 - 12 jaar E 3,00, Kinderen

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Rob van Dijck
Tel. 045- 522 72 72
r.van.dijck@kasteelhoensbroek.nl

---- --