Ingezonden persbericht


Bekende Nederlanders veilen items voor Dance4Life op eBay.nl

Opbrengst komt geheel ten goede van STOP AIDS NOW! en WPF, founding partners van Dance4Life Nederland

Amsterdam, 26 november 2004 - Op online handelsplaats eBay Nederland vindt een exclusieve benefietveiling plaats in samenwerking met Dance4Life, waarbij diverse opvallende items door bekende Nederlanders worden aangeboden. Dance4Life is een organisatie die als doel heeft jongeren bewust te maken van de aids-problematiek in de wereld en hen probeert in actie te laten komen voor de strijd tegen hiv en aids. Op 27 november aanstaande vindt de eerste editie plaats van Dance4Life. In het Gelredome-stadion in Arnhem zullen dan vijf uur lang 10.000 Nederlandse jongeren - die zélf honderdduizenden euro's inzamelden - tegelijkertijd dansen met 10.000 leeftijdsgenoten in Zuid-Afrika en Indonesië.

Tijdens het dansfestijn gaat er op eBay Nederland een goede doel actie van start waarbij diverse items geveild worden, bestaande uit onder andere een gesigneerde pet van Ali B, een première kledingstuk van Bridget Maasland, gesigneerde drumstokken van Di-rect's drummer Jamie, GTST truitjes van Liesbeth Kamerling, on tour met Johan Gielen, een persoonlijke rap van Lange Frans en Baas B en nog vele andere unieke items. De veilingen starten aanstaande zaterdag bij aanvang van een speciale, extra lange aflevering van het VARA-programma 'Kopspijkers', die geheel in het teken staat van Dance4Life. De veilingen lopen tot en met dinsdag 7 december en hebben allemaal een startprijs van 1 euro. Wereldwijd kan iedereen die lid is van eBay meebieden. De veiling is via een button op de homepage van eBay Nederland te bereiken; www.ebay.nl .

eBay Nederland vindt het van groot belang liefdadigheidsorganisaties te kunnen ondersteunen en werkt dan ook belangeloos mee aan deze veiling. "Wij zijn verheugd over deze samenwerking met Dance4Life en de mogelijkheid om via onze community van leden een bijdrage te kunnen leveren aan de missie van Dance4Life", aldus Jeroen Breuer, Communicatie Manager eBay Nederland.

Over eBay®
Met 125 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het derde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 26 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: .

Over Dance4Life
Aids treft vooral jonge mensen, over de hele wereld. Daarom wil Dance4Life jongeren, hier en in ontwikkelingslanden, direct betrekken bij de strijd tegen deze dodelijke ziekte. STOP AIDS NOW! presenteert i.s.m. WPF (World Population Foundation) Dance4Life Nederland. De in Nederland opgehaalde gelden worden door WPF en STOP AIDS NOW! gebruikt om lokale projecten te ondersteunen in de meest door hiv en aids getroffen gebieden. Deze projecten zijn gericht op jongeren, zorg, bewustwording, training en preventie. Kijk voor meer informatie op: .