Gemeente Haarlem


28 mei 2004
sector Stadsbeheer
Myrna Wiggers/communicatieadviseur
mwiggers@haarlem.nl
023-5114902
143/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Wethouder Berny Martini onthult proefpaal toeristische bewegwijzeringsborden in de binnenstad

Over welk type nieuwe bewegwijzeringsborden er komen, mogen bezoekers, bewoners en ondernemers meedenken. Daarvoor is er een proefpaal gemaakt, waaraan verschillende bordjes hangen. Dit project is ook een pilot, waarbij de gemeente Haarlem bewoners op een directe manier meer wil betrekken bij de uitvoering van de besluitvorming. Op de site van de gemeente Haarlem, MACROBUTTON HtmlResAnchor www.haarlem.nl kan iedereen tot 1 januari 2004 op zijn favoriete bordje stemmen. De proefpaal staat op de kruising van de Grote Houtstraat en Spekstraat. Wethouder Berny Martini van Recreatie onthult donderdag
27 november om elf uur deze proefpaal.

Afgelopen voorjaar heeft B & W een besluit genomen over vernieuwing van de toeristische bewegwijzeringsborden in de binnenstad. Er kwamen regelmatig klachten over de oude bewegwijzering, groene bordjes met gele belettering, die sinds 1985 worden gebruikt. De palen staan scheef, bordjes wijzen de verkeerde kant uit of zijn niet zichtbaar. Een aantal bordjes is de afgelopen jaren vervangen, maar lijken niet op elkaar, wat veel verwarring veroorzaakt. Ook zijn de bordjes niet vandalismebestendig.

Een goede bewegwijzering voorkomt onnodig zoekwerk. Toeristen en (nieuwe) inwoners van Haarlem willen graag zonder omwegen naar de plek van bestemming gaan. Dit leidt tot meer tevredenheid van bezoekers, bewoners en ondernemers van Haarlem. De nieuwe toeristische bewegwijzeringsborden zijn mooier, duidelijker en vandalismebestendiger. Deze bewegwijzering is bestemd voor verwijzing naar de publieke en culturele voorzieningen, dus niet naar de commerciële sector. Begin 2004 worden in totaal ca. 27 nieuwe bewegwijzeringsborden in de binnenstad geplaatst.


Noot voor de redactie,