Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oldtimerbeurs op zaterdag 27 en zondag 28 november 2004 in Flowerdome

Klassieke auto's, motoren, bromfietsen en tractoren stelen de show in Eelde

EELDE - Voor wie het mogelijk nog niet wist: ook het Noorden van Nederland heeft de klassieke automobiel in het hart gesloten. Dat bewijst de enorme belangstelling voor de Oldtimerbeurs in Eelde. In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 november nemen enkele honderden historische beauty's voor de vijfde achtereenvolgende editie bezit van Flowerdome.

Het zijn echter niet alleen de vierwielige oudjes die in het laatste weekend van november de show stelen in Eelde. Ook motorfietsen en brommers van tenminste 25 jaar oud krijgen een plaatsje in het ruime veilingcomplex. Zelfs nostalgische tractoren geven acte de présence. De handel heeft zich inmiddels alweer in groten getale aangemeld voor standruimte. De vele stands zullen gedurende het evenement vol liggen met onderdelen en accessoires: van koplampen tot distributieriemen en van bougies tot spruitstukken. Een waar Eldorado voor de fanatieke sleutelaar. Na het succes van vorig jaar mag de handel ook vanuit de 'kofferbak' aan de man worden gebracht. Of het nou onderdelen, boeken, foto's, miniaturen of winterhoezen zijn, het maakt niet uit - als de koopwaar maar iets te maken heeft met klassieke auto's, motoren, brommers of tractoren. De carbooth sale is in Groot-Brittannië al geruime tijd een bekend fenomeen. Wie wil deelnemen aan de 'kofferbakverkoop' kan zich melden bij de organisatie.

De trend dat belangstellenden voor een oldtimer liever een tot in de puntjes gerestaureerde automobiel kopen in plaats van een 'opknapper', zet zich ook door in Eelde. Flowerdome in Eelde is 27 en 28 november de grootste oldtimershowroom van ons land.

De liefhebbers van de vermaarde motormerken als BSA, Norton, Triumph, Adler, Jawa en Morini komen ruim aan hun trekken. Ook bij het beursonderdeel tweewielers geldt dat zowel exemplaren worden aangeboden die meteen de weg op kunnen als exemplaren waaraan in mindere of meerdere maten nog gesleuteld moet worden.

Twee jaar geleden maakte de brommer zijn opwachting in Flowerdome. Met groot succes. Het aantal handelaren dat zich nu reeds heeft aangemeld voor beursruimte overtreft ruimschoots dat van vorig jaar. Geen wonder, want de klassieke brommer wint nog altijd aan populariteit. Het succes van de oudjes van roemruchte merken als Puch, Tomos, DKW, Zundapp, Kreidler en natuurlijk niet te vergeten Solex is gemakkelijk te achterhalen. Het zijn vooral het interessante kostenplaatje én de beschikbaarheid van nog altijd grote hoeveelheden onderdelen waaraan deze nostalgische tweewieler zijn populariteit dankt. Puntgave exemplaren, 'opknappers', onderdelen, documentatie. 't is allemaal aanwezig. De motoren- en brommerstands hebben hun eigen ruimte op de beurs.

De Internationale Oldtimerbeurs in Eelde is uitgegroeid tot een grootschalig evenement. De organisatie is daar trots op, maar er is een ding dat beslist niet uit het oog mag worden verloren: de beurs moet ook gezellig zijn. Dat de organisatie daarin slaagt bewijzen de bezoekersaantallen van de afgelopen jaren.

De Oldtimerbeurs Eelde is zaterdag 27 en zondag 28 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree 9 euro, kinderen 5 tot 15 jaar mogen voor 3.50 euro naar binnen. Flowerdome is gelegen in Eelde, A 28 Zwolle - Groningen afrit 37. Voor meer informatie over de Oldtimerbeurs in Eelde bel met de infolijn; 073-6293262 of 050-3097262


---- --